Κόσμος

Ξέφυγε ο Τραμπ με τα πυρηνικά! “Πάμε για κούρσα εξοπλισμών”

Με ένα tweet του, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για την πρόθεσή του να επεκτείνει την πυρηνική δυνατότητα της χώρας του, με την Κίνα να αντιδρά άμεσα. Η απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ στους Κινέζους, ήταν... ακόμη χειρότερη!

Η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να ηγηθούν της μείωσης των πυρηνικών όπλων. Οι ΗΠΑ «θα πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο για να γίνουν σημαντικές μειώσεις στο πυρηνικό τους οπλοστάσιο προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ, απαντώντας σε ανάρτηση του Τραμπ στο twitter.

Όπως ανέφερε στη ανάρτηση του ο Τραμπ, οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες ωσότου ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά.

Η Χούα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, η χώρα με το μεγαλύτερο παγκοσμίως πυρηνικό οπλοστάσιο, φέρει ιδιαίτερη και πρωταρχική ευθύνη σε ό,τι αφορά τον πυρηνικό αφοπλισμό. Πρόσθεσε ότι η Κίνα ανέκαθεν υποστήριζε την πλήρη απαγόρευση και απόλυτη καταστροφή των πυρηνικών όπλων.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κληθείς να διευκρινίσει την ανάρτησή του στο Twitter για τα πυρηνικά όπλα, είπε: “Ας γίνει κούρσα εξοπλισμών”, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. “Θα τους νικήσουμε σε κάθε στροφή και θα επικρατήσουμε όλων”, δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο MSNBC, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο μία ημέρα αφότου ο εκλεγμένος πρόεδρος κάλεσε με ανάρτησή του στο Twitter για ενίσχυση της πυρηνικής ικανότητας των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου φέρεται να παρέδωσε απόρρητα οικονομικά έγγραφα στον Τζέφρι Επστάιν – «Σε στενή επαφή» εισαγγελία και αστυνομία
Τα έγγραφα αυτά έρχονται να προστεθούν στις υποψίες κατά του Άντριου, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση της Βιρτζίνια Τζιούφρε, της πρώτης γυναίκας που τον κατήγγειλε και η οποία αυτοκτόνησε το 2025
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου
Δεκαπέντε νεκροί από σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες λόγω κακοκαιρίας στην Πορτογαλία - Χιλιάδες εκκενώσεις σπιτιών στην επαρχία
Οι δημοτικές αρχές στην Κοΐμπρα διέταξαν για προληπτικούς λόγους, την εσπευσμένη απομάκρυνση περίπου 3.000 ανθρώπων, καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Μοντέγκο
Ένα άτομο κοιτάζει μια πλημμυρισμένη περιοχή στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας