Ελλάδα

37.500 νέες άδειες παραμονής στην Ελλάδα το 2015

Το 2015 εκδόθηκαν στις χώρες μέλη της ΕΕ 2,6 εκατ. νέες άδειες παραμονής για πολίτες κρατών εκτός της ενωμένης Ευρώπης.

Ο αριθμός αυτός σε γενικές γραμμές αντιστοιχεί στο 0,5% του πληθυσμού της ΕΕ. Την ίδια χρονιά στην Ελλάδα εκδόθηκαν περίπου 37.500 νέες άδειες παραμονής. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 0,3% του πληθυσμού της χώρας.

Με… αριθμούς

Οι περισσότερες άδειες παραμονής δόθηκαν το 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο (633.000) και αφορούσαν κυρίως φοιτητές. Από τις άδειες παραμονής που εκδόθηκαν στο σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ το 29% αφορούσε λόγους οικογενειακής επανένωσης. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε στο 51%.

Οι άδειες παραμονής που για λόγους σπουδών που εκδόθηκαν το 2015 στην ΕΕ αντιστοιχούσαν στο 20% του συνόλου των αδειών. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 2,3%.

Οι άδειες παραμονής για λόγους εργασίας αντιστοιχούσαν το 2015 στο 27% στην ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 3%.

Οι άδειες παραμονής για αδιευκρίνιστους λόγους στο σύνολο της ΕΕ ήταν στο 24%, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 43%.

Στην Ελλάδα τέλος το μεγαλύτερο τμήμα των αδειών παραμονής αφορά Αλβανούς πολίτες (70%). Ακολουθούν με ποσοστά της τάξεως του 3% οι Ρώσοι και οι Γεωργιανοί πολίτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πήγε να βοηθήσει έναν άνθρωπο, και την χτύπησε το φορτηγό, "έφυγε" σαν ήρωας», λέει ο σύζυγος της αστυνομικού που πέθανε στη Χαλκιδική
Η σύζυγος μου γύριζε από την υπηρεσία της στις 5 Απριλίου, δεν μπόρεσε να τραβήξει τον ξαπλωμένο και τους χτύπησε το φορτηγό και τους δύο», εξηγεί ο σύζυγος της 46χρονης που πέθανε μετά από 2μηνη νοσηλεία
Η 46χρονη αστυνομικός που παρασύρθηκε από φορτηγό τον Απρίλιο και κατέληξε στις 14 Ιουνίου
«Κάθε φορά που ακούμε σειρήνες μπαίνουμε στα καταφύγια, δεν έχουμε κοιμηθεί», λένε οι Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν αποκλειστεί στο Ισραήλ
Οι Έλληνες καλλιτέχνες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία και προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν στην Ελλάδα
Αλέκος Ζαζόπουλος