Πολιτική

Ο Λαφαζάνης διαψεύδει για τη… δραχμή – Η “απάντηση” της Εφ.Συν.

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με έναν διάλογο του Παναγιώτη Λαφαζάνη με Ρώσο τραπεζίτη και η αναφορά στη δραχμή ήρθε να προσθέσει ακόμη ένα επεισόδιο στο... σήριαλ με το αν η κυβέρνηση διερευνούσε το ενδεχόμενο να τυπώσει δραχμές το καλοκαίρι του 2015.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σε “πηγαδάκι” κατά τη διάρκεια του οικονομικού φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατάφερε, όπως περιγράφεται να τους κάνει όλους να σωπάσουν με μια ερώτηση προς έναν Ρώσο τραπεζίτη.

“Αλήθεια μπορείτε εσείς να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας;” Ρώτησε ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος. Όλοι πάγωσαν και τότε ο τραπεζίτης, μάλλον αμήχανα απάντησε καταφατικά. Τότε, όπως περιγράφεται ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε λέγοντας “και πως το στέλνετε;”. Για να λάβει την απάντηση “και με γαϊδουράκια μπορούμε” και να σκάσουν όλοι στα γέλια.

Διάψευση

Ο πρώην υπουργός και νυν επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας διέψευσε το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα ανυπόστατο, υποβολιμαίο και άσχετο με την πραγματικότητα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ουδέποτε ασχολήθηκε με την κοπή χρήματος «είτε από το Νομισματοκοπείο, όπως κάποιοι συκοφαντικά διέδιδαν παλιότερα, είτε από τη Ρωσία».

«Οι στόχοι αυτής της παραφιλολογίας είναι απόλυτα κατανοητοί από το λαό. Όσοι διοχετεύουν αυτές τις δήθεν “πληροφορίες” και κατασκευάζουν σενάρια δεν θέλουν να πλήξουν, όπως κακώς πιστεύουν ότι πλήττουν, μόνο το πρόσωπό μου, άλλα πρώτα απ’ όλα και κυρίως το αίτημα που γίνεται όλο και πιο επιτακτικό για μετάβαση της χώρας μας στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος.

Όπως θέλουν να πλήξουν και την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας την εθνική της κυριαρχία και μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωτερικών προσανατολισμών, πράγματα για τα οποία αγωνίζεται η ΛΑ.Ε., συναντώντας όλο και ευρύτερη λαϊκή απήχηση και δυναμική».

Ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζει επίσης ότι κάνουν λάθος «όσοι πιστεύουν ότι με βρώμικες μεθοδεύσεις μπορούν να ανακόψουν μια αναπότρεπτη, έξω από τη φυλακή του ευρώ, αντιμνημονιακή πορεία της χώρας». Και καταλήγει: «Να είναι βέβαιοι οι κύκλοι εκείνοι που διοχετεύουν δήθεν “πληροφορίες” σε μέσα ενημέρωσης, για να στήσουν προβοκάτσιες και παγίδες, πως θα είναι οι ίδιοι που θα πέσουν μέσα και θα τις πληρώσουν».

Η απάντηση του συντάκτη

Τη διάψευση του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν άφησε αναπάντητη η εφημερίδα. Όπως αναφέρει «η Εφημερίδα των Συντακτών πάντοτε δημοσιεύει στα ρεπορτάζ της πληροφορίες διασταυρωμένες, υπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

Το σημερινό μας πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, με τίτλο “Ο Πούτιν, ο Ολάντ, το τύπωμα δραχμών και ο… Λαφαζάνης”, κινείται απολύτως και αυστηρά σε αυτό το πλαίσιο. Οποιοσδήποτε άλλος χαρακτηρισμός δεν εξυπηρετεί τον σκοπό της αναζήτησης της αλήθειας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε τεντωμένο σχοινί η σχέση αγροτών – κυβέρνησης: Οι νέες πληρωμές, οι βουλευτές επαρχίας και το τελεσίγραφο για ανοιχτούς δρόμους
«Οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι περισσότεροι ακόμα κι από πέρυσι. Κατανέμονται, όμως, σε δύο δόσεις και στη δεύτερη δόση θα γίνει το "ταμείο", η εξόφληση»
Μπλόκο αγροτών
Τα «μαζεύει» ο Πέτρος Παππάς μετά την αποθέωση στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Μήνυμα» στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τη Χαριλάου Τρικούπη
Αρχικά, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη ως τον «πιο εργατικό υπουργό», στο πλαίσιο της συζήτησης που διοργάνωσε το Debate House για την κατάσταση στο ΕΣΥ
Πέτρος Παππάς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του
Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη ανανέωσης της δημόσιας ζωής με ανθρώπους που διαθέτουν εμπειρία και από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και αίσθηση δημόσιας προσφοράς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του 68