Κόσμος

Τι απάντησε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν για το εάν σκηνοθέτησε ο ίδιος το πραξικόπημα

«Είναι εντελώς παράλογο» να υποστηρίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκηνοθέτησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος για να ενισχύσει την εξουσία του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του μιλώντας στον Τύπο, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη σεναριολογία.

«Εάν αυτό δεν ήταν πραξικόπημα, τότε τι είναι ένα πραξικόπημα;» διερωτήθηκε ο Ιμπραχίμ Καλίν, για τον οποίο ο ισχυρισμός περί σκηνοθετημένου πραξικοπήματος «είναι σαν να λέγεται ότι η 11η Σεπτεμβρίου (2001) ενορχηστρώθηκε από τις ΗΠΑ, ή οι επιθέσεις στο Παρίσι (τον Ιανουάριο και το Νοέμβριο του 2015) και στη Νίκαια (την 14η Ιουλίου) από τη γαλλική κυβέρνηση».

«Ορισμένοι στρατηγοί και διοικητές που συνελήφθησαν γνώριζαν ότι θα παραμερίζονταν στις προσεχείς κρίσεις. Γνώριζαν ότι βρίσκονταν στον κατάλογο», των αξιωματικών που είτε δεν θα προβιβάζονταν είτε θα απομακρύνονταν, είπε ο Καλίν και έκρινε ότι «κατά έναν τρόπο έβλεπαν (το πραξικόπημα) ως την τελευταία πιθανότητα που είχαν να το εμποδίσουν αυτό».

Ερωτηθείς για το αίτημα έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα που η ισλαμοσυντηρητική τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι βρισκόταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ο Καλίν είπε ότι «θα θέλαμε να δούμε τις ΗΠΑ να αναλαμβάνουν δράση για τον φάκελο αυτό, θα θέλαμε να δούμε συνεργασία από μέρους των ΗΠΑ στο ζήτημα αυτό».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ