Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

“Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική”

“Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική”

Σε σχετικά ήρεμο κλίμα, μετά τη χθεσινή γεμάτη ένταση συνεδρίαση, συνεχίζεται σήμερα-αυτή τη φορά-στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται ο Μιχάλης Ξυπόλητος, φίλος του Παύλου Φύσσα, ο οποίος συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την κατάθεση του, απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Μεταξύ άλλων ο μάρτυρας επισήμανε πως:

«Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική, ναζιστική, στρέφεται κατά των πολιτικών της αντιπάλων και προσπαθεί να την επιβάλει με τη βία». Και πρόσθεσε: «Ο φασισμός έχει πολλά είδη. Εξυπηρετεί, προφανώς, κάποια συγκεκριμένη τάξη. Η ιστορία εχει δείξει οτι εξυπηρετεί την αστική τάξη».

Η κατάθεση του μάρτυρα διεκόπη για λίγο όταν κάποιος από το κοινό την ώρα που αποχωρούσε από την δικαστική φώναξε προς τον Γιώργο Ρουπακιά : “Ρουπακιά, θα τα πούμε!” με αποτέλεσμα να παρέμβει η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη διερωτώμενη: “Ποιος είναι ο κύριος; Και τι θέλετε, γιατι διακόπτετε, η αστυνομία τι κάνει, κάθεστε; Ποιος είστε εσείς;” Ο ακροατής της δίκης απάντησε πως είναι απο το κοινό, προσθέτοντας : “κάτι είπα και έφυγα, πάω σε άλλη δίκη”. Εκείνης την ώρα ειρωνικά συνήγορος υπεράσπισης ειρωνικά ευχήθηκε : “Περαστικά!”.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο δικηγόρος του Αναστάσιου Μιχάλαρου, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει δύο μάρτυρες-φίλοι του Παύλου Φύσσα ότι βρισκόταν έξω από την καφετέρια Κοράλι ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να προσέλθει. Όπως κατέθεσε η σύζυγος του κατηγορουμένου, αιτία ήταν το γεγονός ότι εργάζεται και δεν μπορεί να λάβει άδεια για τρίτη ημέρα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε