Πολιτική

“Καρφιά” Θεωδοράκη! “Γιατί να συγκρουστούμε με το ΔΝΤ;”

«Κανείς στην Ευρώπη δεν κατανοεί γιατί, αυτή ειδικά τη στιγμή, η κυβέρνηση επιλέγει την αντιπαράθεση με το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ζητά να κοπεί δραστικά το ελληνικό χρέος και πρακτικά να υπάρξουν λιγότερα μέτρα άρα και λιγότεροι φόροι για τους Έλληνες. Γιατί, λοιπόν, να συγκρουστούμε αυτή τη στιγμή με το ΔΝΤ;».

Αυτό το ερώτημα έθεσε μιλώντας από τις Βρυξέλλες στον Άρη Τόλιο και στον «Αθήνα 9,84» ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Μια χώρα για να παραμείνει δυνατή πρέπει να κάνει τις σωστές συμμαχίες και όχι να δημιουργεί άσκοπα εχθρούς», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζοντας ότι «η εθνική πολιτική δεν πρέπει να καθορίζεται από ιδεολογήματα».

Όπως εξήγησε «η κόντρα του ΔΝΤ με τους Γερμανούς που δε θέλουν με τίποτα την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση». Απαντώντας σε ερωτήσεις για το προσφυγικό ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δε θα πρέπει να μείνουν στα λόγια αλλά θα πρέπει να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και να απορροφήσουν τους πρόσφυγες που τους αναλογούν.

«Οι τοπικοί πληθυσμοί πρέπει να νιώσουν ασφάλεια σε μια ενωμένη και δυνατή Ευρώπη και αυτό θα τους επιτρέψει να παρέχουν φροντίδα στους πρόσφυγες και μετανάστες», ήταν η βασική επισήμανση του Σταύρου Θεοδωράκη προς τους ευρωβουλευτές του S&D. Και όπως εξήγησε στον Άρη Τόλιο αυτό πρέπει να είναι και το μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης: Οι νησιώτες και οι κάτοικοι στα σύνορα και τις πόλεις συμπεριφέρθηκαν μέχρι σήμερα υπεύθυνα παρότι η κυβέρνηση δε μπόρεσε να συντονίσει τις προσπάθειές τους και να χαράξει μια εθνική στρατηγική στο μείζον θέμα του προσφυγικού.

Η συνομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Άρη Τόλιο διεκόπη πριν την ολοκλήρωσή της καθότι ο επικεφαλής του Ποταμιού ταξίδευε με τρένο από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι αφού ως γνωστόν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών παραμένει κλειστό και εκτελούνται μόνο δοκιμαστικές πτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βορίδης για Καρυστιανού: Δεν είναι κατανοητή η ταυτότητά της, ψαρεύει σε θολά νερά όπως ο Βελόπουλος
Ο πρώην υπουργός άσκησε κριτική στα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ και στάθηκε στις δεσμεύσεις για μετανάστευση και εμπόριο μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν στην Άγκυρα
Ο Μάκης Βορίδης
Νίκος Δένδιας από Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γκιουλέρ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έθεσε στο επίκεντρο την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων και την αμυντική παραγωγή, παρουσιάζοντας την «Ατζέντα 2030» και την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Νίκος Δένδιας
Στη Βουλή τον Μάιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ομόφωνα εγκρίθηκαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων οι προσκλήσεις προς τον κ. Βαρθολομαίο για ομιλία στις 5 Μαΐου και προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, με την ακριβή ημερομηνία να οριστικοποιείται εντός του μήνα
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Μαρινάκης για επεισόδιο με δημοσιογράφο: Μαθήματα κράτους δικαίου δεν δεχόμαστε από αυτούς που διαστρεβλώνουν την αλήθεια
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «συκοφαντικές τοποθετήσεις με τον μανδύα του ερωτήματος» και διέψευσε σενάρια περί περιορισμού ερωτήσεων ή ανάκλησης διαπιστεύσεων
Ο Παύλος Μαρινάκης 9