Πολιτική

Παπαδημούλης: Το φιάσκο της συμφωνίας με την Τουρκία

Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας της Ευρώπης να εφαρμόσει τις ίδιες τις αποφάσεις της, δηλώνει στο περιοδικό της γαλλικής εφημερίδας Humanité Dimanche, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.  

«Η συμφωνία είναι προβληματική, με πολλά “γκρίζα σημεία”, τονίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος εκτιμά ότι «η Ευρώπη αναθέτει στην Τουρκία τον ρόλο του “εργολάβου”, γνωρίζοντας ωστόσο τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών από το καθεστώς Ερντογάν-Νταβούτογλου. Όσο για την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη το φιάσκο με τη συμφωνία μετεγκατάστασης των προσφύγων, η συμφωνία με την Τουρκία αποτελεί ένα δύσκολο, αλλά δυστυχώς υποχρεωτικό συμβιβασμό».

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η προπαγάνδα της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των συνόρων, θα μας οδηγήσουν σε χειρότερα αποτελέσματα και θα έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η αύξηση της συνεργασίας σε ζητήματα ασφάλειας μεταξύ των κρατών-μελών. Η Αριστερά οφείλει με κάθε τρόπο να προτείνει λύσεις που συνδυάζουν την ασφάλεια με μεγαλύτερη διακρατική συνεργασία, χωρίς να προσβάλλουν την δημοκρατία και την ελευθερία».

Ερωτηθείς για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκύπτει από την στάση του ΔΝΤ. Οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών είναι πολύ μικρές και μπορούν να λυθούν εύκολα. Η θέση του ΔΝΤ είναι πολύ πιο σκληρή και απαιτεί νέα μέτρα λιτότητας ύψους 4,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018, μέτρα που δεν περιλαμβάνονται στην συμφωνία. Την ίδια στιγμή, το ΔΝΤ αποφεύγει να ασκήσει πίεση σε άλλα ζητήματα μια συγκεκριμένη ομάδα πολιτικών αξιωματούχων της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και ο Σόιμπλε, που δεν θέλουν να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, παρά το γεγονός ότι προβλέπεται στη συμφωνία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ακρίτα για Τσίπρα: Είναι φάουλ που ζητάει από βουλευτές που θέλουν να τον ακολουθήσουν, να παραιτηθούν
Η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της τόνισε ότι η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο δραστήρια στη Βουλή, με τους δέκα πρώτους βουλευτές στο Vouliwatch να ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
H Έλενα Ακρίτα
Μαρινάκης για Σαμαρά: «Αν κάποιοι παλιοί πολιτικοί ανακάλυψαν τα ρουσφέτια το 2026, πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική» – Υποχρεωτική η άρση ασυλίας
«Ακούω για κακουργήματα. Δεν υπάρχει κακούργημα εξ αμελείας. Υπάρχει δόλος. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας αλλά είναι άλλο το κακούργημα και άλλο το πλημμέλημα»
Παύλος Μαρινάκης
Στο φως οι διάλογοι της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι η Κατερίνα Παπακώστα βουλευτής Τρικάλων» – «Να κόψουμε να τα βάλουμε στους δικούς μας»
Οι συνομιλίες αυτές, που έχουν καταγραφεί την περίοδο 2020-2021, αφορούν πολιτικά πρόσωπα, στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και παραγωγούς, και επικεντρώνονται στον τρόπο διαχείρισης και κατανομής των κοινοτικών επιδοτήσεων
Η Κατερίνα Παπακώστα 53
Ορκίστηκαν οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευάγγελος Τουρνάς και Μακάριος Λαζαρίδης
Στο νέο σχήμα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς με υφυπουργό τον Μακάριο Λαζαρίδη, ενώ το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περνά στον Ευάγγελο Τουρνά
Η ορκωμοσία Σχοινά, Λαζαρίδη και Τουρνά 12
Ανασχηματισμός: Η πιο δύσκολη απόφαση του Κυριάκου Μητσότακη, στον απόηχο των δικογραφιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ  
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η άρση ασυλίας δεν συνιστά τεκμήριο ενοχής, επισημαίνοντας ότι άλλο η ποινική αξιολόγηση και άλλο η πολιτική διαχείριση κάθε υπόθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης 73