Οικονομία

Δικάζεται πρώην επικεφαλής – “μπουμπούκι” του ΔΝΤ – Όργιο σπατάλης με… ξένα κόλλυβα!

Για υπεξαίρεση κεφαλαίων από μια τράπεζα τα στελέχη της οποίας διέθεταν πιστωτικές κάρτες για απεριόριστες και χωρίς κανέναν έλεγχο δαπάνες, θα δικαστεί ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ροντρίγκο Ράτο θα δικαστεί στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα η δικαιοσύνη. 

Δικαστής του Εθνικού Δικαστηρίου (Audiencia Nacional), που εκδικάζει κυρίως οικονομικές υποθέσεις, δέχθηκε τις συστάσεις της εισαγγελίας και αποφάσισε σήμερα να δικάσει τον Ράτο και 65 άλλα στελέχη της Bankia, διαδόχου του Caja Madrid, για “υπεξαίρεση κεφαλαίων”. Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί.

Οι 66 κατηγορούμενοι είναι πρώην διευθυντές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Caja Madrid, ενός από τα ταμιευτήρια που συγχωνεύθηκε με έξι άλλα για να δημιουργηθεί η Bankia.
Όλοι τους είχαν από το 1999 έως το 2012 μια μη δηλωμένη πιστωτική κάρτα του Caja Madrid, με την οποία πλήρωναν, σύμφωνα με τον Τύπο, για προσωπικές δαπάνες, από σαφάρι στην Αφρική μέχρι αγορές κοσμημάτων.

Ο ίδιος ο Ράτο είχε ξοδέψει 44.217,47 ευρώ με την πιστωτική κάρτα του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Το σκάνδαλο αυτό, το οποίο ξέσπασε τον Ιανουάριο του 2015, είχε προκαλέσει την πτώση του 66χρονου Ροντρίγκο Ράτο, ο οποίος αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι, του οποίου ήταν ένας από τους στυλοβάτες.

Ο Ροντρίγκο Ράτο διηύθυνε το Caja Madrid και στη συνέχεια την Bankia από το 2010 έως το 2012, όταν η τράπεζα βρέθηκε σε κατάσταση οιονεί χρεοκοπίας, λιγότερο από έναν χρόνο μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο, και το κράτος αναγκάστηκε να την διασώσει.
Πρώην διευθυντής του ΔΝΤ από το 2004 έως το 2007, ο Ράτο αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για τις συνθήκες της εισόδου της Bankia στο χρηματιστήριο, καθώς και για φορολογική απάτη, ξέπλυμα κεφαλαίων, πλαστογραφία και χρήση πλαστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πράσινο φως για παράταση της φορο – έκπτωσης έως 16.000 ευρώ σε δαπάνες αναβάθμισης κτιρίων
Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, η παροχή των σχετικών υπηρεσιών πραγματοποιείται από επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη φορολογική κατοικία τους ή διατηρούν μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα
Ακίνητα
Τσιάρας: Το εμβόλιο δεν είναι λύση για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Κίνδυνος για τη φέτα και τις εξαγωγές
Ο Υπουργός προειδοποιεί για τις συνέπειες του εμβολιασμού στα ΠΟΠ προϊόντα και ανακοινώνει δέσμη αποζημιώσεων και στήριξης προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους
Πρόβατα
Ο οινοτουρισμός στις προτεραιότητες της στρατηγικής του ΥΠΑΑΤ για τον πρωτογενή τομέα
Ενδεικτικά, ετησίως διατίθενται: 8,43 εκατ. ευρώ για Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελώνων, 7,2 εκατ. ευρώ για Επενδύσεις Οινοποιητικών Επιχειρήσεων - με επιλέξιμες δαπάνες για αίθουσες έκθεσης και γευσιγνωσίας
Freeze motion of red wine pouring into glass, old cellar interior.