Πολιτική

Θύελλα στη Ν.Δ. για την τυπολατρεία με τον Άδωνι Γεωργιάδη – Βαριές κουβέντες από Μεϊμαράκη και Σαμαρά

- Σοβαρές αιχμές από το περιβάλλον του Μεϊμαράκη πως ο κ. Παπαμιμίκος λειτουργεί αυτόνομα
- Ο Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του καλεί την Επιτροπή να αλλάξει αμέσως την απόφασή της
- Με tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως διαφωνεί με την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη
- Αιχμές και από την Ντόρα Μπακογιάννη για τον Παπαμιμίκο
- Και το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή δηλώνει αντίθετο με την απόρριψη της υποψηφιότητας

Η απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη για καθαρά τυπολατρικούς λόγους από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος, με όλα τα κορυφαία στελέχη να ζητούν να αλλάξει η απόφαση και να αφήνουν σαφέστατες αιχμές κατά του κ. Παπαμιμίκου τον οποίο και στο παρελθόν τον είχαν κατηγορήσει πως στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Μάλιστα, την ώρα που συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο κ. Κορομάντζος διέκοψε τη συνεδρίαση και μετέφερε την άποψη του προέδρου πως θα ήταν άδικο να μην γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για οκτώ λεπτά καθυστέρηση. Φυσικά δεν εισακούστηκε και τελικά απερρίφθη.

Μετά την απόρριψη όμως το περιβάλλον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη δεν έκρυψε την οργή του για αυτή την απόφαση, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Παπαμιμίκου πως λειτουργεί αυτόνομα, δείχνοντας πως η κόντρα τους δεν έχει τελειώσει.

Άμεση ήταν και η οργισμένη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαρά, ο οποίος με γραπτή του δήλωση έκανε λόγο για “αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως”.

Μέσω tweet αντέδρασε και ο εσωκομματικός του αντίπαλος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε τη διαφωνία του για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη κάνοντας λόγο για υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ.  Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ντόρα Μπακογιάννη επίσης μέσω twitter η οποία μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Παπαμιμίκο γράφοντας χαρακτηριστικά: “Λάθος κ. Παπαμιμίκο και μέλη της Επιτροπής αν κόψατε τον Α. Γεωργιάδη για 6 λεπτά, βλάψατε την παράταξη. Ελπίζω να κάνετε δεκτή την ένσταση”.

Οργισμένο σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι και το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, χωρίς να αποκλείεται και παρέμβασή του για το συγκεκριμένο θέμα.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Έχω τεράστιο θαυμασμό για την Ελλάδα και θα ήθελα να την επισκεφτώ
Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων από τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ζήτησε από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ντόναλντ Τραμπ 13
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
31