Πολιτική

Δημοσκοπήσεις – Εκλογές 2015: Θρίλερ για τον νικητή και την τρίτη θέση – Η έκπληξη του ΠΑΣΟΚ και η αποδυνάμωση της ΛΑΕ

- Και στη νέα δημοσκόπηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εισέρχονται στη νέα Βουλή
- Πτώση παρουσιάζουν και τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη
- Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών προβάδισμα έχει αυτή τη φορά ο Ε. Μεϊμαράκης
- Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας με 35% έναντι 33% του κ. Μεϊμαράκη

Άλλη μία δημοσκόπηση 11 ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου της εταιρείας Pulse για το Action24 δείχνει πως η βραδιά θα είναι θρίλερ όχι μόνο για τον νικητή των εκλογών, αλλά για πολλούς λόγους.

Στη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και έχει οριακό προβάδισμα κατά 0,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, ενώ θρίλερ φαίνεται πως θα έχουμε και για την τρίτη θέση.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 7% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 6,5% που είναι πραγματικά έκπληξη μιας και τις τελευταίες ημέρες δείχνει σημαντική άνοδο. Ακολουθεί επίσης σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ με 6%.

Τα ποσοστά του Ποταμιού φαίνεται πως παραμένουν σταθερά και φτάνουν στο 5,5%, ενώ καθοδική τάση δείχνει να έχει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που συγκεντρώνει ποσοστό 3,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως θα παραμείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν ποσοστό 2%, ενώ η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη εισέρχονται στη Βουλή με ποσοστό 3,5%.

Προβάδισμα διατηρεί στις θετικές γνώμες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με ποσοστό 41%. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μικρό προβάδισμα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 35% έναντι 33% που συγκεντρώνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Μειωμένη η απόσταση των ποσοστών και στην παράσταση νίκης. Κατά 48% οι πολίτες θεωρούν πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 38% θεωρούν πως θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία. Αυτή τη φορά η διαφορά είναι 10% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Στο κρίσιμο ζήτημα της συσπείρωσης, η Νέα Δημοκρατία παραμένει σε υψηλά επίπεδα με 77% έναντι 76% που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης μικρή αύξηση. Από το 50% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα φτάνει τώρα στο 54%.

Πάντως, οι πολίτες δείχνουν να επιλέγουν μία κυβέρνηση συνεργασίας. Το 44% θέλουν μία συνεργασία του πρώτου κόμματος με 1-2 μικρότερα κόμματα, ενώ το 39% θέλουν μία συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες