Υγεία

Νέες διοικήσεις σε Ε.Ο.Φ, ΕΠΥ, ΕΟΜ και ΚΕΕΛΠΝΟ

Στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), πρόεδρος αναλαμβάνει η Κατερίνα Αντωνίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και αντιπρόεδρος η Δέσποινα Μακριδάκη που είναι κλινικός φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, νοσοκομειακός φαρμακοποιός, διευθύντρια ΕΣΥ και διευθύντρια του ενοποιημένου φαρμακείου του «ΓΝΑ Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμινγκ».

Στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) πρόεδρος αναλαμβάνει η Πετρούλα Σαρτζετάκη, δικηγόρος και διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Aix-Marseille.

Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τη θέση του προέδρου παίρνει ο Ανδρέας Καραμπίνης, καθηγητής επείγουσας Ιατρικής ΕΚΠΑ και συντονιστής διευθυντής της ΜΕΘ του Ωνασείου.

Στο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τοποθετούνται , πρόεδρος ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών και αντιπρόεδρος ο Ευστάθιος Πανταζής, δικηγόρος- κοινωνιολόγος.

Στην ειδική Επιτροπή Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων και Εξορθολογισμού Πλαισίου Χορήγησης Ιδιοσκευασμάτων για Σοβαρές Ασθένειες, πρόεδρος ορκίσθηκε ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής φαρμακολογίας και κλινικής φαρμακολογίας, στο Τμήμα Iατρικής, Α.Π.Θ., ενώ στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, τοποθετήθηκε πρόεδρος ο Ιωάννης Φίλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Ο ΠΟΥ διαψεύδει κατηγορηματικά τον Τραμπ: Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ αυτισμού και παρακεταμόλης
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν μια πιθανή σχέση μεταξύ του αυτισμού και της χρήσης παρακεταμόλης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
ΠΟΥ: Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ αυτισμού και τη χρήση παρακεταμόλης
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας φιλοξενείται στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Εκεί, όπου η DEMO επενδύει στρατηγικά στο μέλλον της έρευνας και το brain gain.
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ο καρκίνος του προστάτη πρώτος σε συχνότητα στην Ελλάδα – Σχεδόν 3 εκ. νέες διαγνώσεις ετησίως έως το 2040 στην Ευρώπη
Στην Ελλάδα, το 2022 σημειώθηκαν 7.036 νέα περιστατικά προστάτη κατατάσσοντάς τον πρώτο σε συχνότητα στους άνδρες - Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι 27.358 άτομα ζουν με διάγνωση εντός 5ετίας
Ασθενής και γιατρός 1
COVID-19 και γρίπη «ξυπνούν» και αυξάνουν τα καρκινικά κύτταρα ακόμα και σε ασθενείς σε ύφεση, αποκαλύπτει νέα μελέτη
Έρευνα σε 4.800 καρκινοπαθείς σε ύφεση, έδειξε ότι όσοι ήταν θετικοί στην COVID-19, είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο σε σχέση με όσους είχαν αρνητικό τεστ
Γιατροί 1