Πολιτική

Συνάντηση Παυλόπουλου – Ζαγορίτη στο Προεδρικό

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης, συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια Συνήγορο, Αθηνά Κοντογιάννη και τη βοηθό Συνηγόρου, Βασιλική Μπώλου.

 Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε ότι παρέδωσε στον κ. Παυλόπουλο την Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2014 και τον ενημέρωσε για το έργο της αλλά και για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας.

«Εγχειρίσαμε, ακόμη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσκληση να παραστεί στην επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνουμε, στις 20 Μαϊου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με θέμα: “Προστασία του Καταναλωτή & Οικονομική Κρίση”» ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο κ. Ζαγορίτης, ο Συνήγορος του Καταναλωτή συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και πρόσθεσε ότι την τελευταία περίοδο παρατηρείται συνεχής αύξηση αναφορών, λόγω και της οικονομικής κρίσης. «Το 2014, οι υποθέσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 30% σε σχέση με το 2013» είπε χαρακτηριστικά, συπληρώνοντας: «Το θετικό είναι ότι το 80% των υποθέσεων επιλύονται, και μάλιστα, 72% υπέρ των καταναλωτών και 8% υπέρ των προμηθευτών».

Καταλήγοντας, ο κ. Ζαγορίτης τόνισε ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή «υπηρετεί με επιτυχία τον θεσμό της εξωδικαστικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών και υποστηρίζει την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προώθηση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας για επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου: «Ο σύγχρονος πατριωτισμός που οφείλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι λόγια»
Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του επισημαίνει πως  «Η Έξοδος του...
Ο Αλέξης Τσίπρας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε νέο βίντεο μέσα από τη δικαστική αίθουσα: «Αστυνομικοί άσκησαν βία στον Πάνο Ρούτσι»
Στην ανάρτησή της, η ίδια επισημαίνει ότι ως συνήγορος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εντολέα της και να καταγγέλλει παραβιάσεις, κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη επιχείρηση» σπίλωσης τόσο των γονέων όσο και των συνηγόρων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η Φωτεινή Αραμπατζή ζητά σύσταση προκαταρκτικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω διαπράξει το παραμικρό»
«Ζητώ μάλιστα από τους συναδέλφους μου να ψηφίσουν την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες εναντίον μου είναι παντελώς αστήρικτες και άδικες»
H Φωτεινή Αραμπατζή 74
Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αμφιβάλλω ότι οι περιπτώσεις Τσιάρα και Βαρτζόπουλου θα κριθούν αρνητικά από τη Δικαιοσύνη»
Επισήμανε ότι ο λόγος που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρα γιατί ο πρωθυπουργός ήθελε να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε ένα τέτοιο θέμα
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη τη Δευτέρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Νέα αφετηρία για αντιπαράθεση με το “βαθύ κράτος”» έγραψε στην ανασκόπησή του
«Όσα απασχολούν την επικαιρότητα, τώρα, έχουν, ήδη ξεπεραστεί μετά την απορρόφηση του άρρωστου αυτού οργανισμού από την ΑΑΔΕ. Σήμερα οι αποζημιώσεις καθορίζονται ψηφιακά χωρίς να μεσολαβεί ανθρώπινη παρέμβαση»
Μητσοτάκης στο Μαξίμου 163