Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας για επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου: «Ο σύγχρονος πατριωτισμός που οφείλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι λόγια»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του επισημαίνει πως  «Η Έξοδος του Μεσολογγίου υπήρξε μια μοναδική στιγμή συλλογικής αυταπάρνησης, μια συλλογική κραυγή Ελευθερίας, που συγκλόνισε την Ευρώπη και τον κόσμο, γιατί απέδειξε ότι τα όρια της επιθυμίας του ανθρώπου για μια ελεύθερη ζωή μπορούν να συναντήσουν και να αψηφήσουν τον θάνατο».

Ο Αλέξης Τσίπρας  τονίζει , «στα 200 χρόνια από τότε, οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Μεσολογγίου ήταν η φλόγα και ο οδηγός του λαού μας στις πιο μεγάλες του στιγμές».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Η Έξοδος του Μεσολογγίου υπήρξε μια μοναδική στιγμή συλλογικής αυταπάρνησης, μια συλλογική κραυγή Ελευθερίας, που συγκλόνισε την Ευρώπη και τον κόσμο, γιατί απέδειξε ότι τα όρια της επιθυμίας του ανθρώπου για μια ελεύθερη ζωή μπορούν να συναντήσουν και να αψηφήσουν τον θάνατο.

Στα 200 χρόνια από τότε, οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Μεσολογγίου ήταν η φλόγα και ο οδηγός του λαού μας στις πιο μεγάλες του στιγμές.

Στο Αλβανικό Μέτωπο το ‘40, στο έπος της Εθνικής Αντίστασης, στον τοίχο της Καισαριανής, στο μπλόκο της Κοκκινιάς, στην αντιδικτατορική πάλη και στο Πολυτεχνείο.

Ηρωισμός είναι η επιλογή έστω μιας στιγμής απόλυτης ελευθερίας από μια ζωή απόλυτης αναξιοπρέπειας. Και αυτή η επιλογή στεφανώνει την ανθρώπινη ύπαρξη.

Πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτή την κληρονομιά.

Να θυμόμαστε, να τιμούμε, αλλά κυρίως να συνεχίζουμε.

Γιατί ο σύγχρονος πατριωτισμός που οφείλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι λόγια· είναι ευθύνη.

Και στον βαθύτερό του πυρήνα, κουβαλά το Μεσολόγγι: Την αφοσίωση σε μια πατρίδα ελευθερίας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα 10 πολιτικά μηνύματα του Τσίπρα από το myELAS: Από το νέο υπουργείο Έρευνας έως το σχέδιο για το ρεύμα και τη διεκδίκηση της εξουσίας
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη δεν δημιουργήθηκε για να αποτελεί δύναμη διαμαρτυρίας, αλλά για να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας
Αλέξης Τσίπρας
50
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η αντιπολίτευση σφυροκοπά τη Νέα Δημοκρατία – «Να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ, Νέα Αριστερά, ΕΛΑΣ και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» κάνουν λόγο για κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος, ενώ το Μαξίμου αντιτείνει ότι η αντιπολίτευση προεξόφλησε την ενοχή των βουλευτών
ΟΠΕΚΕΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΑ