Κόσμος

Βυθίστηκε στο σκοτάδι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μια σπάνια και σοβαρή βλάβη βύθισε στο σκοτάδι σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ όπου εργάζονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η βλάβη σημειώθηκε στις 9 το πρωί, τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) και μέχρι το μεσημέρι δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Στην ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξήγησε ότι κατά τις εργασίες που γίνονταν για την κατασκευή ενός γειτονικού δρόμου κόπηκε κατά λάθος το καλώδιο που τροφοδοτεί το κτίριό του. “Το αποτέλεσμα ήταν η διακοπή της ηλεκτροδότησης”, είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Τζένιφερ Ψάκι, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν κανονικά.

“Θα χρειαστούν πολλές ώρες” μέχρι να διορθώσει το πρόβλημα η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Pepco, συμπλήρωσε.

Το γιγαντιαίο κτίριο δεν είχε ρεύμα αλλά οι υπάλληλοι μπορούσαν να πηγαινοέρχονται ελεύθερα ενώ ορισμένοι περίμεναν υπομονετικά στα γραφεία τους. Αρκετοί όμως επέστρεψαν στα σπίτια τους και εργάστηκαν από απόσταση. Πάντως, η καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, την οποία παρακολουθούν δεκάδες Αμερικανοί και ξένοι εκπρόσωποι του Τύπου, αναβλήθηκε.

Γύρω από το κτίριο—ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα στις ΗΠΑ—δεν είχε ληφθεί κανένα ιδιαίτερο μέτρο ασφαλείας με αφορμή τη βλάβη στην ηλεκτροδότηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Καταλονία της Ισπανίας - Παρασύρθηκαν από φουσκωμένα νερά ποταμού
Οι βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες που επηρέασαν ιδίως νοσοκομείο της Βαρκελόνης, το οποίο αναγκάστηκε να αναστείλει τις εισαγωγές νέων ασθενών, αφού κόπηκε το ρεύμα
Πλημμύρες στην Ισπανία από τις καταρρακτώδεις βροχές
Η οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1