Πολιτική

Καμμένος για ΠτΔ: Θα αλλάξει η υποψηφιότητα – Δεν θα υπάρξουν διαρροές από το κόμμα μας

Βέβαιος ότι θα προκηρυχθούν εκλογές «εξαιτίας της αδυναμίας της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του κατά την κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την επιλογή του Σταύρου Δήμα «ομολογία ήττας», ενώ επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι «γνωρίζει καλά από την εποχή Συμπιλίδη πως να κινείται».

«Είναι ξεκάθαρο πια ότι η χώρα πάει σε εκλογές. Ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου και αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Σταύρο Δήμα υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι μια ομολογία ήττας. Είναι ομολογία ήττας, παρότι κινήθηκε, όπως ο κ. Σαμαράς γνωρίζει καλά να κινείται από την εποχή Συμπιλίδη, με προσπάθειες αποστασίας, με εκβιασμούς, με πιέσεις σε βουλευτές», είπε ο κ.Καμμένος, και πρόσθεσε ότι «τελικά δεν θα μπορέσει να συλλέξει τους 180 βουλευτές, όπου πολλούς εξ αυτών υποτίμησε αποκαλώντας τους ‘μαξιλάρια’».

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι «οι βουλευτές δεν είναι μαξιλάρια», αλλά «αντιστέκονται στην προέκταση του βίου αυτής της κυβέρνησης», η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «είναι μια κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα σε δυο νέα μνημόνια, ένα με το ΔΝΤ για μια ξεχωριστή γραμμή στήριξης, και μια ξεχωριστή συμφωνία με ΕΕ για την ίδια γραμμή στήριξης».

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, σήμερα ξεκινά ο προεκλογικός αγώνας του κόμματός του προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, «από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, από τη Γαύδο μέχρι τους Οθωνούς, ότι οι Ανεξάρτητοι ΄Ελληνες, το κίνημα που στάθηκε όρθιο, που δεν γονάτισε, που δεν εκβιάστηκε, που δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των διαπλεκομένων της τρόικας και των κυβερνώντων, είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε τα εθνικά θέματα, θα είμαστε οι εγγυητές της σχέσης της Ορθοδοξίας με τον ελληνισμό στο Σύνταγμα, θα διαφυλάξουμε την εφαρμογή της δημοκρατίας και τον διαχωρισμό των εξουσιών».

Τέλος ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι το κόμμα του θα είναι εγγυητής «της προστασίας της περιουσίας του έλληνα, που πάνε να κατασχέσουν οι τραπεζίτες αλλά και η βαριά φορολογία από το ίδιο το κράτος».

Μιλώντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους, ο κ.Καμμένος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από το κόμμα του στις τρεις εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή του ΠτΔ, ενώ είπε ότι εάν ήταν σήμερα στη Βουλή, θα ψήφιζε «όχι» στην άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, διότι, όπως είπε, «δεν κινήθηκε η Δικαιοσύνη ως όφειλε να πράξει, όταν αποκαλύφθηκε το ντοκουμέντο με τον κ.Μπαλτάκο» και έκανε λόγο για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική. Αποκάλεσε το υπό δημιουργία κόμμα του κ. Μπαλτάκου «υποκατάστημα του κ. Σαμαρά», εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει όχημα για την ένταξη ανεξάρτητων βουλευτών για να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής ΠτΔ.

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε επίσης σίγουρος ότι «θα αλλάξει η υποψηφιότητα για το αξίωμα του ΠτΔ μεταξύ της δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας» ενώ είπε ότι «ασκούνται πιέσεις σε βουλευτές με αυτό το επιχείρημα».

Είπε ακόμη ότι την Παρασκευή έχει κληθεί από τον εισαγγελέα για να καταθέσει για την υπόθεση των CDS, ενώ την άλλη εβδομάδα, πιθανότατα Πέμπτη και Παρασκευή, θα επισκεφθεί τον Πύργο Ηλίας, προσκεκλημένος των νέων αγροτών.
Τέλος ανέφερε ότι ορίζονται ως επικεφαλής για τον προεκλογικό αγώνα ο γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος και για την επιλογή των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο Μεσολόγγι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Μεσολόγγι λίγο μετά τις 10:00 και τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Σπύρος Διαμαντόπουλος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μεσολόγγι
Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αμφιβάλλω ότι οι περιπτώσεις Τσιάρα και Βαρτζόπουλου θα κριθούν αρνητικά από τη Δικαιοσύνη»
Επισήμανε ότι ο λόγος που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρα γιατί ο πρωθυπουργός ήθελε να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε ένα τέτοιο θέμα
Ο Κωστής Χατζηδάκης 6
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη τη Δευτέρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Νέα αφετηρία για αντιπαράθεση με το “βαθύ κράτος”» έγραψε στην ανασκόπησή του
«Όσα απασχολούν την επικαιρότητα, τώρα, έχουν, ήδη ξεπεραστεί μετά την απορρόφηση του άρρωστου αυτού οργανισμού από την ΑΑΔΕ. Σήμερα οι αποζημιώσεις καθορίζονται ψηφιακά χωρίς να μεσολαβεί ανθρώπινη παρέμβαση»
Μητσοτάκης στο Μαξίμου 145
Γιώργος Μυλωνάκης κατά Κώστα Βαξεβάνη: Με την ακεραιότητά μου δεν επιτρέπω να παίζει κανένας πλαστογράφος και συκοφάντης
«Είναι προφανές ότι η συνέχεια για τους παραγωγούς τοξικής λάσπης και τις φυλλάδες τους, θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες», προαναγγέλλει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό
Γιώργος Μυλωνάκης 10