Πολιτική

Καταπέλτης η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη για Κομισιόν και Σ. Δήμα

Για απροκάλυπτη στήριξη στον «άχρωμο υπάλληλο» της ΕΕ, όπως τον χαρακτηρίζει, Σταύρο Δήμα καταγγέλλει την Κομισιόν ο επίσημος διαχειριστής της ιστοσελίδας «iskra.gr» που απηχεί τις απόψεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη κάνοντας παράλληλα λόγο για ευθεία απόπειρα ποδηγέτησης των βουλευτών και της λαϊκής βούλησης.

Στο άρθρο της ιστοσελίδας με αφορμή τη δήλωση της εκπροσώπου της Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, αναφέρεται ότι «… Σχολίασε, ως μη όφειλε, θετικά «ως ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη» και την επιλογή από τον Α. Σαμαρά του «πρώην Επιτρόπου και πεπεισμένου Ευρωπαίου» Σταύρου Δήμα, σε μια ευθεία κι απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας, η οποία προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις και σχολιάστηκε ακόμη και από δημοσιογράφους του ξένου Τύπου.

«Είναι ένα ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη το ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να παρουσιάσει ως υποψήφιο τον κ. Σταύρο Δήμα, πρώην επίτροπο και πεπεισμένο Ευρωπαίο. Η επιλογή βρίσκεται τώρα στην ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό» ανέφερε με εμφανή σκοπιμότητα να ποδηγετήσει την απόφαση των βουλευτών και την ίδια τη λαϊκή βούληση.

Ωστόσο οι ”αγορές”, που το κυρίαρχο αστικό μπλοκ εξουσίας επιμένει να θέτει υπεράνω της πολιτικής, όπως καταδεικνύει και η αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, κάθε άλλο παρά συμμερίζονται τις ”παραινέσεις” της κ. Μπράιτχαρτ. Η αβεβαιότητα γύρω από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη ζώνη του ευρώ παραμένει, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να οδεύει σήμερα προς το 9%.

Το 10ετές ομόλογο στη 1.30 το μεσημέρι διαπραγματευόταν με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 8,6% και το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να διευρύνεται στο 7,92%. Αντιστοίχως, η απόδοση του 3ετούς ομολόγου έχει αγγίξει το 9,4% και του 5ετούς στο 8,5%.

Σε σχέση με χθες οι αποδόσεις των ομολόγων καταγράφουν αύξηση από 1,17% για το 10ετες και έως 1,82% για το τριετές ομόλογο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο Μεσολόγγι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Μεσολόγγι λίγο μετά τις 10:00 και τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Σπύρος Διαμαντόπουλος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μεσολόγγι
Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αμφιβάλλω ότι οι περιπτώσεις Τσιάρα και Βαρτζόπουλου θα κριθούν αρνητικά από τη Δικαιοσύνη»
Επισήμανε ότι ο λόγος που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρα γιατί ο πρωθυπουργός ήθελε να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε ένα τέτοιο θέμα
Ο Κωστής Χατζηδάκης 6
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη τη Δευτέρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Νέα αφετηρία για αντιπαράθεση με το “βαθύ κράτος”» έγραψε στην ανασκόπησή του
«Όσα απασχολούν την επικαιρότητα, τώρα, έχουν, ήδη ξεπεραστεί μετά την απορρόφηση του άρρωστου αυτού οργανισμού από την ΑΑΔΕ. Σήμερα οι αποζημιώσεις καθορίζονται ψηφιακά χωρίς να μεσολαβεί ανθρώπινη παρέμβαση»
Μητσοτάκης στο Μαξίμου 143
Γιώργος Μυλωνάκης κατά Κώστα Βαξεβάνη: Με την ακεραιότητά μου δεν επιτρέπω να παίζει κανένας πλαστογράφος και συκοφάντης
«Είναι προφανές ότι η συνέχεια για τους παραγωγούς τοξικής λάσπης και τις φυλλάδες τους, θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες», προαναγγέλλει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό
Γιώργος Μυλωνάκης 10