Πολιτική

Πέρασε του Χαρδούβελη – Έρχεται το πολυνομοσχέδιο με τις 200 διατάξεις

Απόψε το πολύ αύριο το πρωί θα κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο και μάλιστα όχι με την μορφή του κατεπείγοντος. Μετά τις συναντήσεις που είχε ο Γκίκας Χαρδουβελης με αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διευκρινίστηκε ότι το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί έως τις 6 Αυγούστου.

Νωρίτερα, αποστάσεις τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από τον προκάτοχό του, Γιάννη Στουρνάρα πήρε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης με αφορμή το αν το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα κατατεθεί στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το να κατατίθενται στη Βουλή νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος ήταν συνηθισμένη πρακτική επί των ημερών του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών και ουκ ολίγες φορές, με αφορμή αυτό, η Ολομέλεια είχε μετατραπεί σε… αρένα.

Πηγές από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδούβελης θέλει να έχει χρόνο στη διάθεσή του για να υποστηρίξει το πολυνομοσχέδιο, άλλωστε είναι το πρώτο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή με εκείνον υπουργό.

Στο ΥΠΟΙΚ φαίνεται πως υπάρχει δυσαρέσκεια για άλλους υπουργούς οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στέλνουν ημιτελή τα νομοσχέδια στο Οικονομικών, ώστε εκεί να μπουν οι τελικές “πινελιές” και εκεί να ανήκει και η… ευθύνη!

Εν τω μεταξύ, εν όψει του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Χαρδούβελης έχει συνάντηση με τους εισηγητές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Στη συνάντηση μετείχαν οι Απόστολος Βεζυρόπουλος, Κώστας Καραγκούνης και Κώστας Σκρέκας (από ΝΔ) και Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Ρήγας και Κώστας Τριανταφύλλου (από ΠΑΣΟΚ). Επίσης, παρόντες είναι οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, με την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

Στο νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερες από 200 διατάξεις, εκτός από τα δύο θέματα του υπουργείου Οικονομικών (κατάργηση ΑΦΜ και εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ), θα υπάρχει η διάταξη του υπουργείου Εργασίας για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη διάταξη θα προβλέπεται και η δυνατότητα δημιουργίας «επαγγελματικών ταμείων» για όσους επιθυμούν να μην ενταχθούν στην ενιαία κοινωνική ασφάλιση. Προς το παρόν, δεν έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο οι διατάξεις για κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Επίσης, υπάρχουν διατάξεις των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, κλπ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κομισιόν: Ποιό Παρίσι; Ο έλεγχος από την τρόικα θα γίνει κανονικά στην Αθήνα! Άγνοια δήλωσε ο αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα

10 μέτρα – φωτιά έρχονται με το πολυνομοσχέδιο

Αλλαγές στην αξιολόγηση αποφάσισαν Σαμαράς Βενιζέλος – Το παρασκήνιο για τις κόντρες στην συγκυβέρνηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πονοκέφαλο» στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι δημοσκοπήσεις και το κόμμα Τσίπρα: «Είναι μια “φούσκα”»
Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι εντυπώσεις που δημιουργούνται στην κοινή γνώμη για την δημιουργία του κόμματος Τσίπρα από τις δημοσκοπήσεις είναι αναντίστοιχες της πραγματικής εικόνας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
«Πόλεμος» για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Το «φρένο» ΠτΔ και η «καυτή πατάτα» της συντήρησης στον Νίκο Δένδια
Κατατίθεται τις επόμενες ημέρες η τροπολογία της κυβέρνησης που βάζει τέλος στο μπάχαλο των συναρμοδιοτήτων για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 44
«Ειρήνη» το μήνυμα Μητσοτάκη μετά τη σύνοδο στην Αίγυπτο – Το βίντεο που ανάρτησε
Η διεθνής σύνοδος κορυφής στην οποία έλαβε μέρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενορχήστρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές διπλωματικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανταλλάσσει χειραψία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής του Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Λωρίδα της Γάζας
9