Πολιτική

Κουβέλης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στο 2014

Στους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι μπορεί να γίνουν βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2014, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ανοιχτό ενδεχόμενο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο” με τίτλο “Το πολιτικό κλίμα θα κρίνει την εκλογή του Προέδρου”, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, απαντώντας σε ερωτήσεις για το διάλογο του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι το μόνο προαπαιτούμενο που βάζουμε είναι να ωθήσουμε τον άξονα των πολιτικών εξελίξεων προς προοδευτική κατεύθυνση.

Στην αμέσως επόμενη ερώτηση “αν σας ζητηθεί να συναινέσετε στην προεδρική εκλογή”, ο κ. Κουβέλης θεωρεί ότι το θέμα αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ δύο κομμάτων. “Θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής και τις πολιτικές που θα ασκούνται. Η ένταξη άλλωστε, στον διάλογο –και ως προαπαιτούμενο μάλιστα- του θέματος της προεδρίας της Δημοκρατίας είναι στοιχείο που ευτελίζει τον θεσμό και τον βάζει σε πολιτικό παζάρι”.

Ο κ. Κουβέλης σημειώνει επίσης ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς οφείλουν να αναζητήσουν προγραμματικές συμπτώσεις, επαναλαμβάνει ότι η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη, θεωρεί ότι η “μεταρρυθμιστική τάση” κάνει λάθος μη αποδεχόμενη τον διάλογο στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ΔΗΜΑΡ θα πετύχει την κοινοβουλευτική εκπροσώπησή της.

Όσο για το πότε θα γίνουν εκλογές, απάντησε: “Εκλογές μπορούν να γίνουν εντός του 2014 για δυο λόγους: είτε, λόγω αδυναμίας της παρούσας Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είτε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και με την επίκληση μείζονος εθνικού λόγου. Θεωρώ ότι και τα δυο ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αν και το δεύτερο, το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού, το φθινόπωρο, μοιάζει να το μπλοκάρουν το -δυσμενές για την κυβέρνηση- αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η νέα γενιά επαχθών μέτρων, που θεωρώ ότι φέρνουν οι δεσμέυσεις που έχουν αναληφθεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Κουβέλη με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ

Κουβέλης: Να παρέμβει η ΕΕ για την Παλαιστίνη

Κανείς στη ΔΗΜΑΡ δεν θέλει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

Ικανοποίηση στη ΔΗΜΑΡ – Σε ρόλο “ρυθμιστή” ο Κουβέλης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331