Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά σε κατάστημα εστίασης στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα
Ελλάδα

Επιστολή της ΕΣΕΕ για τα απειλητικά ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ στις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές

Τη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου μεταφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στη διοίκηση του ΟΑΕΕ για την ένταση των εισπρακτικών πρακτικών του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, έχει γνωστοποιηθεί στην ΕΣΕΕ από εμπόρους, σε όλη την επικράτεια, ότι οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές, στον ΟΑΕΕ, είτε λαμβάνουν απειλητικά ειδοποιητήρια σε μαζική σε μαζική βάση, είτε τους επιβάλλονται μέτρα κατάσχεσης στα σπίτια, στα μαγαζιά, στα εμπορεύματα και στα πάγιά τους.

“Αντιλαμβανόμαστε την δυσχερή οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ, για την οποία δεν αισθανόμαστε ότι ευθύνονται οι μικροί και μεσαίοι έμποροι. Για να συνεχίσει, ωστόσο, να υπάρχει ΟΑΕΕ, πρέπει, πρωτίστως, να συνεχίσουν να υπάρχουν επιχειρήσεις για να καταβάλλουν, είτε τις τρέχουσες εισφορές, είτε τις οφειλές τους. Οι επιχειρήσεις μας πλήττονται βαρύτατα από την οικονομική κρίση και με δυσκολία παρατείνουν μέρα με την μέρα τη λειτουργία τους. Θεωρούμε ότι η ένταση των εισπρακτικών μέτρων του Οργανισμού στέλνει το λάθος μήνυμα σε λάθος χρόνο και τις οδηγεί πιο κοντά στο κλείσιμο” όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ στην επιστολή της πρός την διοίκηση του ΟΑΕΕ.

Η ΕΣΕΕ ζητάει να υπάρξει άμεση διακοπή της αποστολής ειδοποιητηρίων καθώς και αναστολή των κατασχέσεων για οφειλές των μικρών και μεσαίων εμπόρων τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες. “Σε αντίθετη περίπτωση, ως πρώτο βήμα αντίδρασης θα αποσύρουμε τους εκπροσώπους μας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού” δηλώνει η ΕΣΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατασχέσεις σε γιατρούς, δικηγόρους μηχανικούς – Στο στόχαστρο του ΙΚΑ 200.000 επαγγελματίες

Λείπουν 462 εκατ.ευρώ από τις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ διαμαρτύρονται για υπέρμετρες χρέωσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο στόχαστρο και δεύτερη γυναίκα μετά την οικιακή βοηθό - Οι υποψίες των γειτόνων την οικογένειας που «ξεκληρίστηκε» στο Ελληνικό
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τους θανάτους τριών μελών της οικογένειας Σιδηροπούλου, της μητέρας Κατερίνας Σιδηροπούλου, της κόρης Βέρας και του γιου Μιχάλη, που πέθαναν όλοι σε σύντομο χρονικό διάστημα
Η κόρη της οικογένειας
«Με έλεγε τεμπέλη, εκνευρίστηκα και την κάρφωσα με κουζινομάχαιρο πολλές φορές» λέει ο 21χρονος μητροκτόνος της Λάρισας
Ο ξάδερφός του υποστηρίζει ότι πήγε σπίτι γιατί του ζήτησε να τον βοηθήσει να πετάξουν κάτι μπάζα και πως όταν κατάλαβε ότι η θεία του ήταν νεκρή έβαλε τις φωνές
Το θύμα και ο δράστης της δολοφονίας στη Λάρισα