Υγεία

Άδωνις: Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη!

Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη, αυτό που χρειάζεται είναι ενημέρωση του κόσμου για το εν εξελίξει φαινόμενο και αντιϊκά τα οποία υπάρχουν, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για τις ελλείψεις εμβολίων που καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι το πρόγραμμα των εμβολίων καταρτίζεται με βάση την προηγούμενη χρονιά και αφού το 2013 ήταν μια χρονιά ύφεσης της γρίπης, τα εμβόλια που παρελήφθησαν ήταν λιγότερα, όπως και σε όλη την Ευρώπη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην αντιεμβολιαστική νοοτροπία των πολιτών, η οποία, όπως είπε, έχει ενισχυθεί από αναφορές διαφόρων επιστημών για παρενέργειες και επικινδυνότητα των εμβολίων.

Πάντως, όπως είπε και με αφορμή την αύξηση των θανάτων που έχουν φτάσει τους 62, στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, σήμερα ο εμβολιασμός δεν βοηθάει, καθώς το εμβόλιο για να δράσει θέλει 3 με 4 εβδομάδες, ενώ το κύμα της γρίπης αναμένεται να καμφθεί σε δυο με τρείς εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Τα σημεία του σπιτιού όπου «κρύβεται» η τοξική μούχλα και τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Τι δείχνει νέα μακροχρόνια μελέτη για τις επιπτώσεις της μούχλας στην παιδική ηλικία, ποιοι χώροι του σπιτιού θεωρούνται υψηλού κινδύνου και πώς μπορείτε να προστατευτείτε.
Young woman cleaning her bathroom, doing some laundry, cleaning the bathroom, cleaning with a yellow cloth, taking care of the cleanliness of her house, woman has blonde hair, clean house is beautiful, clothes are washed, woman putting clothes into the washing machine, girl wearing a pink shirt.
Ο αυτισμός είναι εξίσου κοινός και στα δύο φύλα, νωρίτερα η διάγνωση στα αγόρια – Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας
Μέχρι πρότινος θεωρούνταν πως ο αυτισμός εμφανίζεται περισσότερο στα αγόρια – Από την έρευνα αποδείχθηκε ότι μέχρι τα 20 χρόνια, η αναλογία στα δύο φύλα έχει εξισορροπήσει
Ο αυτισμός είναι εξίσου κοινός και στα δύο φύλα, νωρίτερα η διάγνωση στα αγόρια – Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας
Η Ελληνική Καρδιολογία στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, είναι ο μοναδικός καρδιολόγος στην Ελλάδα που βραβεύτηκε από την EACVI ως «Εκπαιδευτής της Χρονιάς με Εξαιρετική Καριέρα» και μιλά για τη διεθνή διάκριση, την εκπαίδευση και το όραμά του για το μέλλον της καρδιαγγειακής απεικόνισης.
Η Ελληνική Καρδιολογία στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης