Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ελεύθερος ο Δημήτρης Κοντομηνάς με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Ελεύθερος ο Δημήτρης Κοντομηνάς με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου, τελικά αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς με χρηματική εγγύηση μαμούθ 5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Κοντομηνάς με αυστηρότατους όρους. Πέρα από την μεγάλη εγγύηση, πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και αναγκαστική παρουσία δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. 

Ο κ. Κοντομηνάς είχε ζητήσει να μην προφυλακιστεί λέγοντας πως σε περίπτωησ που πάει στη φυλακή ο όμιλός του θα καταρρεύσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν η εργασία 1.500 ατόμων. 

Ύστερα από διάσκεψη πέντε ωρών, το δικαστικό συμβούλιο με πλειοψηφία δύο έναντι ενός αποδέχθηκε την πρόταση του ανακριτή της υπόθεσης, Γιώργου Ανδρέαδη. Το συμβούλιο κλήθηκε να άρει τη διαφωνία, που είχε προκύψει ανάμεσα στον κ. Ανδρεάδη και την αρμόδια εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε ζητήσει την προφυλάκηση του επιχειρηματία, κρίνοντάς τον ύποπτο φυγής και ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων.

Το μέλος του συμβουλίου, που μειοψήφησε, τάχθηκε με την άποψη της εισαγγελέως.

Ο κ. Κοντομηνάς επανέλαβε ότι προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του τηλεοπτικού καναλιού ALPHA αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο κ. Κοντομηνάς δίνει εγγυήσεις άνω των 110 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων.

Τι δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Για δικαίωση του πελάτη τους, έκαναν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Κοντομηνά, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, να αφεθεί ο επιχειρηματίας ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Επικράτησαν ο νόμος και η λογική. Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι είναι αμέτοχος ποινικών αδικημάτων» δήλωσε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ενώ ο Γρηγόρης Τσόλιας είπε: «Αναμένουμε το σκεπτικό των δικαστών, αν και κατά πλειοψηφία για μας είναι μεγάλη δικαίωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίνεται η τύχη του Δημήτρη Κοντομηνά – Το δικαστικό συμβούλιο αποφασίζει για την προφυλάκισή του ή όχι

Από Ελβετία μέχρι Βενεζουέλα ψάχνουν το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα – Ο Δ. Κοντομηνάς έτοιμος να βάλει ενέχυρο τον Alpha για τα δάνεια του ΤΤ

Διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας για την τύχη Κοντομηνά – Θα αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο – Εγγύηση μαμούθ 5 εκατ. πρότεινε ο ανακριτής

100 σελίδες το υπόμνημα Κοντομηνά – “Εγώ απλώς αιτήθηκα τα δάνεια και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέκρινε”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε