Πολιτική

Ν. Δένδιας: Θα σηκώσουμε και τις πέτρες για να βρούμε τους δολοφόνους στο Ηράκλειο

Το μήνυμα ότι «για να καταπολεμήσει η ελληνική κοινωνία την τρομοκρατία χρειάζεται η απόλυτη, ομόθυμη και χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς οποιαδήποτε - εσωτερική έστω - στα κόμματα διαφωνία, καταδίκη της τρομοκρατίας» έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, αυτό είναι το απαραίτητο βάθρο που χρειάζεται για να μπορέσουμε να εξαλείψουμε ένα φαινόμενο το οποίο όχι μόνο στερεί ξεδιάντροπα ανθρώπινες ζωές, αλλά τραυματίζει τη χώρα, το κύρος της, τον κάθε Έλληνα πολίτη, την αξιοπρέπεια του καθενός από μας. «Να δώσουμε τη μεγάλη μάχη στο θέμα της τρομοκρατίας» ζήτησε ο υπουργός, ο οποίος απηύθυνε έκκληση σε όλους και στα ΜΜΕ να μην μιλούν περί «εκτέλεσης» διότι, όπως είπε, «πρόκειται για άθλιες δολοφονίες κι αυτοί οι οποίοι τα κάνουν αυτά είναι άθλιοι δολοφόνοι». «Δεν πρόκειται να αφήσουμε πέτρα που να μην τη σηκώσουμε, προσπάθεια που μπορεί να γίνει που να μην την κάνουμε ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άθλιοι δολοφόνοι να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης» δεσμεύτηκε με απόλυτο τρόπο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Αφού προχώρησε σε σύντομο απολογισμό του έργου του, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο μεταναστευτικό ζήτημα δίνοντας στοιχεία για τη σημαντική μείωση των εισροών προς τη χώρα μας και της επιστροφής των παράνομων μεταναστών στη χώρα τους που την έχουν καταστήσει πρώτη χώρα στην ΕΕ στον τομέα αυτό. Επίσης, κατέθεσε στη Βουλή έγγραφα ξένων αξιωματούχων που επαινούν την ελληνική κυβέρνηση για τις προόδους της στο μεταναστευτικό, επισημαίνοντας πως αξίζει να παραληρήσει κανείς αυτά που λένε οι ξένοι σε σχέση με αυτά που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ «ο οποίος προτιμά τις μη κυβερνητικές οργανώσεις».

Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «κατασυκοφάντηση κάθε προσπάθειας που γίνεται στη χώρα», για να τονίσει πως προφανώς «δεν είναι τέλεια όλα», και να αποσαφηνίσει ότι αξίζει τον κόπο να λέγεται μια καλή κουβέντα για την προσπάθεια που γίνεται στην πατρίδα μας. «Αντ’ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει θέσεις που πολύ λίγο βοηθούν τον διάλογο» είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός από το μεταναστευτικό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έκανε ειδική μνεία στην αντιμετώπιση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής μετά από εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με την παραπομπή στη Δικαιοσύνη της αναφοράς την οποία υπέγραψε και την ενοποίηση όλων των υποθέσεων που βρίσκονταν ήδη στη Δικαιοσύνη. Στο σημείο αυτό ξεκαθάρισε πως «για να σταματήσει αυτό το παραμύθι, ότι οι φάκελοι βρίσκονταν στο συρτάρι του υπουργού Δημόσιας Τάξης, δεν υπήρχαν τα στοιχεία πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα». 

Προς όσους ισχυρίζονται ότι καθυστέρησε η κυβέρνηση, διερωτήθηκε «γιατί δεν υπέβαλε αναφορά όπως έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης και περίμενε την κυβέρνηση που δήθεν καθυστερούσε». 

«Δεν υπήρχαν τα στοιχεία πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα» κι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αν υπήρχαν τα στοιχεία η δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως θα είχε ενοποιήσει τους φακέλους, είπε. «Όποιος, λοιπόν, τα ισχυρίζεται αυτά δεν ασκεί μόνο κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» σημείωσε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι αντιμετωπίζουμε ως χώρα στιγμές υπαρξιακής αγωνίας και απηύθυνε παράκληση στον ΣΥΡΙΖΑ να μην διεξάγει την κοινοβουλευτική συζήτηση με τους όρους «καλού – καλού». «Δεν υπάρχουν από τη μία οι καλοί άνθρωποι και από την άλλη οι κακοί οι οποίοι αρέσκονται να επιβάλλουν φόρους, να κόβουν συντάξεις και μισθούς» επεσήμανε.

Ανέφερε, τέλος, ότι δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι όλα αυτά τα πλήρως αντιφατικά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνουν, διότι, όπως υπογράμμισε, εντάσσονται στα οικονομικά εγχειρίδια στο κεφάλαιο το οποίο ονομάζεται «παραμύθια της Χαλιμάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tweet του Άδωνι και το μπράβο στον Δένδια για την έφοδο στην ΕΡΤ

Το βίντεο από την εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Ηράκλειο

Ξέφυγε ο Παναγιώταρος στη Βουλή: Σαμαράς και Δένδιας θέλουν τους βουλευτές της Χ.Α. νεκρούς

Δένδιας για διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο: Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης