Κόσμος

Δυο από τους βιαστές της Ινδής φοιτήτριας θα δηλώσουν αθώοι!

Την Πέμπτη θα οδηγηθούν ξανά στο δικαστήριο οι πέντε ενήλικες που κατηγορούνται για το βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας στην Ινδία.

Δυο από τους κατηγορούμενους θα δηλώσουν αθώοι ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους. “Θα δηλώσουν αθώοι όλων των κατηγοριών. Τίποτε δεν έχει αποδειχθεί ακόμη”, δήλωσε ο δικηγόρος Μ.Λ.Σάρμα. Πρόκειται για τον αδελφό του οδηγού του λεωφορείου Μουκές Σινγκ, και έναν ανειδίκευτο εργάτη, Ακσάϊ Θακούρ.

Οι πέντε και ένας 17χρονος, που θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων, κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό και τον ξυλοδαρμό της 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί. Η άτυχη κοπέλα πέθανε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης δυο εβδομάδες μετά την επίθεση.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργισμένες διαδηλώσεις στην Ινδία. Όχι μόνο γι’ αυτή καθεαυτή την επίθεση αλλά και για τη βία που ασκείται στις γυναίκες και την απάθεια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης για τους βιασμούς τους, εγκλήματα που μένουν ατιμώρητα.

Και ενώ η Ινδία «βράζει» για το θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας, ένας Ινδός γκουρού θεώρησε σωστό να δηλώσει ότι το θύμα ευθύνεται εν μέρει γι αυτό που της συνέβη!

Ο Ασαράμ Μπαπού, ο οποίος έχει πολλούς υποστηρικτές στη βόρεια Ινδία, δήλωσε στη διάρκεια πρόσφατου κηρύγματός του ότι αν η κοπέλα περίμενε να επιβιβαστεί σε ένα λεωφορείο με περισσότερο κόσμο ή είχε απευθυνθεί στους βιαστές της σαν να ήταν αδέλφια της και τους εκλιπαρούσε να την αφήσουν, δεν θα είχε συμβεί ό,τι συνέβη.

Σε κήρυγμά του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσής του ο Μπαπού αναφέρει ότι αν η κοπέλα είχε μυηθεί από έναν γκουρού δεν θα είχε καν επιβιβαστεί στο λεωφορείο.

“Θα είχε επικαλεστεί το όνομα του θεού, θα είχε αποκαλέσει (τους δράστες) ‘αδέλφια μου’, θα είχε ακουμπήσει τα χέρια και τα πόδια τους και θα τους έλεγε ‘είμαι μία ανυπεράσπιστη γυναίκα, είστε οι θρησκευτικοί αδελφοί μου’, τότε αυτό το παράπτωμα δεν θα είχε συμβεί”, είπε ο Μπαπού.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες στην Ινδία ασκούν μεγάλη επιρροή στους υποστηρικτές τους.

Φυσικά τα λόγια του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από πολιτικά κόμματα και τον Τύπο, που ζήτησαν να καταδικαστούν τα λόγια του Μπαπού.

“Τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν. Ποτέ δεν επέρριψε ευθύνες στο θύμα του βιασμού, είπε απλώς ότι ήταν 0,1% υπεύθυνη για το συμβάν επειδή επιβιβάστηκε στο λεωφορείο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπαπού, Νιλάμ Ντουμπέι.

“Γιατί να ζητήσει συγγνώμη; Το μόνο που είπε είναι ότι αν πάρεις ένα ιερό μάντρα και το επαναλάβεις όταν κινδυνεύεις, θα σε προστατεύσει. Θα μπορούσε να έχει βρει κάποιο διπλωματικό τρόπο να ξεφύγει από την κατάσταση”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το όνομά της ήταν Τζότι» – Συγκλονίζει ο πατέρας της Ινδής φοιτήτριας

Ινδία: Δίκη εξπρές για τα 5 τέρατα που βιάσαν την φοιτήτρια ιατρικής

Τα κτήνη της Ινδίας προσπάθησαν να πατήσουν με λεωφορείο τη φοιτήτρια που βίασαν!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικό αντίο στην 6χρονη Χιντ από τη Γάζα – Το πορτρέτο της που «σκέπασε» την παραλία στη Βαρκελώνη
«Τα παιδιά της Γάζας δεν ζητούν συμπόνια. Ζητούν το δικαίωμά τους να ζήσουν, να κοιμούνται χωρίς φόβο, να παίζουν χωρίς βόμβες, να μεγαλώσουν, απλά να μεγαλώσουν»
Χιντ Ρατζάμπ
Μελάνια Τραμπ: Παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της «Melania» με αστρονομική χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Amazon έχει επενδύσει έως και σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια στο σχέδιο, με το 70% και πλέον των οποίων να πηγαίνει στη Μελάνια Τραμπ
Η Μελάνια Τραμπ
Ο Μερτς δεν θέλει «προς το παρόν» να συναντηθεί με τον Πούτιν και εξηγεί γιατί
«Εάν η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο, το τίμημα που πρέπει να πληρώσει, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού κόστους, θα αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα και μήνα με τον μήνα»
Ο Φρίντριχ Μερτς
Απίστευτος Τραμπ: Κλείνω τα μάτια στα υπουργικά συμβούλια όχι γιατί κοιμάμαι, αλλά επειδή βαριέμαι
Τα ερωτηματικά για την υγεία του πάντως επιμένουν και πολλαπλασιάζονται, όπως οι μελανιές που παρατηρήθηκαν πολλές φορές στο δεξί του χέρι και τουλάχιστον μία φορά στο αριστερό
Ντόναλντ Τραμπ