Κόσμος

Καλύτερα στην υγεία της η Χίλαρι Κλίντον

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον υπέστη μια θρόμβωση σε μια φλέβα ανάμεσα στον εγκέφαλο και στο κρανίο της, πίσω από το δεξί της αυτί, αναμένεται πάντως να αναρρώσει πλήρως, σύμφωνα με μια ανακοίνωση των θεραπόντων ιατρών της που έδωσε στην δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Κλίντον δεν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ή νευρολογική ζημιά εξαιτίας του θρόμβου, διευκρίνισαν οι γιατροί της, προσθέτοντας ότι «είναι σε καλή διάθεση, συζητάει με τους γιατρούς της, τα μέλη της οικογένειάς της και τους υφισταμένους της».

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, η οποία δεν έχει κάνει καμιά δημόσια εμφάνιση από την 7η Δεκεμβρίου, αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Κυριακής ότι εισήχθη σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης για θεραπεία εξαιτίας του θρόμβου αίματος που κατά τα φαινόμενα συνδέεται με μια διάσειση που είχε υποστεί στα μέσα του Δεκεμβρίου.

«Κατά την διάρκεια μιας τυπικής παρακολουθητικής μαγνητικής τομογραφίας την Κυριακή, η απεικόνιση αποκάλυψε ότι (. . .) είχε σχηματιστεί θρόμβωση. Πρόκειται για έναν θρόμβο στην φλέβα που βρίσκεται στο χώρο ανάμεσα στον εγκέφαλο και στο κρανίο πίσω από το δεξί αυτί», ανέφεραν στην ανακοίνωση οι θεράποντες ιατροί της Κλίντον, προσθέτοντας ότι στην υπουργό χορηγήθηκε αντιπηκτικό υγρό ώστε να διαλυθεί ο θρόμβος. Σε ό,τι αφορά «όλες τις άλλες παραμέτρους της ανάρρωσής της, η υπουργός σημειώνει εξαίρετη πρόοδο και είμαστε βέβαιοι ότι θα αναρρώσει πλήρως».

Τα προβλήματα υγείας της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχαν αρχίσει όταν είχε προσβληθεί από έναν «γαστρεντερικό ιό» κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού της στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Πριν από το πρόβλημα αυτό, συνέχιζε ένα σκληρό, ασταμάτητο πρόγραμμα αλλεπάλληλων ταξιδιών.

Όμως η κατάστασή της 65χρονης Κλίντον την ανάγκασε να ακυρώσει ένα ταξίδι στο εξωτερικό καθώς και την κατάθεσή της στο Κογκρέσο την 20ή Δεκεμβρίου σχετικά με μια έκθεση για την αιματηρή επίθεση στη Βεγγάζη της Λιβύης την 11η Σεπτεμβρίου.

Την Κλίντον πρόκειται να διεξαχθεί στο θώκο ο Τζον Κέρι, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, τον οποίο έχει ονομάσει επόμενο υπουργό Εξωτερικών ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο νοσοκομείο με θρόμβο στο κεφάλι η Χίλαρι Κλίντον

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ αφήνει πάλι «παράθυρο» για συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά – «Ήταν κοντά στην κατασκευή πυρηνικού όπλου»
Ο Aμερικανός Πρόεδρος σχολίασε πως το Ισραήλ τα πάει περίφημα στις επιθέσεις εναντίον της Τεχεράνης για την καταστροφή των πυρηνικών της εγκαταστάσεων
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στον Καναδά 3
Όσα είναι γνωστά για το πυρηνικό «φρούριο» Φορντό στο Ιράν που στοχεύει το Ισραήλ - Γιατί δεν είναι το νέο Τσέρνομπιλ;
Σε αντίθεση με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, όπου ένα πλήγμα μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή ραδιενέργειας– το Φορντό χρησιμοποιεί εμπλουτισμένο ουράνιο σε μορφή εξαφθοριούχου αερίου που είναι επικίνδυνο αλλά δεν παρουσιάζει τον ίδιο βαθμό ραδιολογικού κινδύνου
Ιρανοί τεχνικοί εργάζονται στο Φορντό σε μια νέα εγκατάσταση παραγωγής καυσίμου ουρανίου για έναν σχεδιαζόμενο πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέως ύδατος, λίγο έξω από την πόλη Ισφαχάν, 410 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης το 2009 2