Ελλάδα

Συναγερμός για τη βόμβα που βρέθηκε στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω

- Ο αυτοσχέδιος ωρολογιακός εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε μέσα σε βαγόνι λίγο πριν τις 18:00
-Η αστυνομία έκλεισε το σταθμό και απομάκρυνε τον κόσμο



Ο συρμός του μετρό βρισκόταν στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω και ο μηχανοδηγός πραγματοποιούσε τον καθιερωμένο έλεγχο πριν ξεκινήσει την νέα διαδρομή προς το αεροδρόμιο, όταν κάτω από ένα κάθισμα βρήκε ένα χαρτόκουτο. Μέσα στο κουτί υπήρχαν καλώδια, 8 μπαταρίες, 1 δοχείο τεσσάρων λίτρων με εύλεκτο υγρό (βενζίνη), και όλα αυτά κατέληγαν σ’ ένα διακόπτη.

 Η αστυνομία ενημερώθηκε για ύποπτο αντικείμενο και αμέσως έκλεισε ο σταθμός και απομακρύνθηκε ο κόσμος. Στο σημείο πήγε κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που διαπίστωσε ότι πράγματι επρόκειτο για βόμβα.

Ο μηχανισμός παρελήφθη και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας όπου εξετάζεται. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Ωστόσο παραμένει ακόμη αδιευκρίνηστο εαν ο εμπρηστικός μηχανισμός ήταν προγραμματισμένος να εκραγεί με αντίστροφη μέτρηση μέσα στο τρένο ή αν δεν ήταν ενεργοποιημένος και προοριζόταν για αλλού.

Οι λεπτομέρειες θα διαπιστωθούν από την εργαστηριακή έρευνα που γίνεται στην εκληματολογική υπηρεσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βροχερή παραμονή και Χριστούγεννα με μπόρες - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση
Μάλιστα τα προγνωστικά δείχνουν ακόμη και χιόνια για την Πρωτοχρονιά, με τον Γιάννη Καλλιάνο να τονίζει ωστόσο, ότι έχουμε μπροστά μας πολλές μέρες και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές στην Αττική και καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια αφού θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και τοπικά στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 19 βαθμούς
καιρός