Κόσμος

Ο πιο ψυχρός Δεκέμβριος στη Βρετανία από το 1910

Το προηγούμενο ρεκόρ κρύου το κατείχε ο Δεκέμβριος του 1981 με 0,1 βαθμό Κελσίου.

Ο Δεκέμβριος του 2010 ήταν ο πιο κρύος που καταγράφηκε ποτέ στη Βρετανία από το 1910 που άρχισαν να λαμβάνονται μετρήσεις, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office.

Η μέση θερμοκρασία το Δεκέμβριο που πέρασε ήταν -1 βαθμός Κελσίου. Αυτή είναι πολύ πιο χαμηλή από τη μέση θερμοκρασία των 4,2 βαθμών που διαπιστώνεται συνήθως για το μήνα Δεκέμβριο στη Βρετανία.

Αλλά και το 2010 αποδείχθηκε επίσης ένα κρύο έτος, το δωδέκατο συνολικά από το 1910 με μέση θερμοκρασία 8 βαθμών Κελσίου, αποκαλύπτει το Met Office.

Η Βρετανία γνώρισε δύο κύματα ιδιαίτερου ψύχους το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο που πέρασαν. Το θερμόμετρο έδειχνε το Δεκέμβριο θερμοκρασίες που βρίσκονταν “τακτικά μεταξύ των -10 και -20 βαθμών στη διάρκεια της νύχτας”, υπογραμμίζει η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Εντοπίζονται μόνον οκτώ περίοδοι στη διάρκεια των τελευταίων 50 χειμώνων που μπορούν να συγκριθούν με αυτήν όσον αφορά το κρύο, παρατηρεί η Met Office.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
1
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2