Ελλάδα

Τέλη κυκλοφορίας: Το chip που θα έχουμε πλέον στα αυτοκίνητά μας – Πώς θα “καρφώνει” όσους δεν πληρώνουν

- Την Παρασκευή τελειώνει η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας και δεν θα δοθεί νέα
- Το πρόστιμο για όσους δεν πληρώσουν είναι το διπλάσιο ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας
- Οι πληροφορίες για το νέο τσιπάκι στα αυτοκίνητα αναφέρουν πως οι ιδιοκτήτες θα το πληρώσουν
- Με το νέο αυτό τσιπάκι, θα ενημερώνεται άμεσα η εφορία κάθε ιδιοκτήτη Ι.Χ.

Αποκαλυπτική ήταν η εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο Ε για τα σενάρια και τις κινήσεις που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τα τέλη κυκλοφορίας με την είσοδο της νεάς χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η οποία λήγει την Παρασκευή. Αυτό σημαίνει πως όποιος δεν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι την Παρασκευή θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο που ισοδυναμεί με το διπλάσιο ποσό από τα τέλη κυκλοφορίας.

Για κάποιον δηλαδή με ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικά του 2007 που καλείται να πληρώσει 280 ευρώ, αυτός εάν δεν πληρώσει μέχρι την Παρασκευή θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ίσο με 560 ευρώ.

Το θέμα είναι πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια για να μπορέσει να “πιάσει” όλους εκείνους που θα αγνοήσουν τα τέλη κυκλοφορίας και θα κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να τα έχουν πληρώσει.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ο δημοσιογράφος του NewsIt.gr Θανάσης Λυρτσογιάννης, το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει εντός του 2016 να δημιουργήσει μία εφαρμογή μέσω ενός chip με το οποίο θα μπορεί να ελέγχεται ποιός έχει ή δεν έχει πληρώσει.

Αυτό το chip θα τοποθετείται με κάποιον – άγνωστο προς το παρόν – τρόπο στο αυτοκίνητο και η αγορά του, σύμφωνα με πληροφορίες θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του Ι.Χ.

Ένα ειδικό όχημα που θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Αττικής και όχι μόνο θα έχει τη δυνατότητα να σκανάρει και να εντοπίζει όλα εκείνα τα αυτοκίητα που δεν διαθέτουν το συγκεκριμένο chip, με στόχο αυτομάτως να ενημερώνεται η εφορία και να προσδιορίζει άμεσα το πρόστιμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του