Οικονομία

Ξεπέρασε το “φράγμα” των 90 δολαρίων το πετρέλαιο

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο επόμενος στόχος των αγορών για το αμερικανικό αργό είναι τα 93,05 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου ξεπέρασαν το φράγμα των 90 δολαρίων το βαρέλι, για πρώτη φορά τους τελευταίους 26 μήνες, καθώς για τρίτη εβδομάδα παρατηρείται μείωση των αποθεμάτων αργού που διαθέτουν οι ΗΠΑ, ενώ παράλληλα λόγω του κύματος ψύχους υπάρχει αυξημένη ζήτηση για καύσιμα.

Το αμερικανικό αργό για παράδοση Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 66 σεντς, στα 90,48 δολάρια το βαρέλι, που είναι η υψηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 3 Οκτωβρίου του 2008. Στη διάρκεια των συναλλαγών έφθασε σήμερα μέχρι τα 90,80 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ για παράδοση Φεβρουαρίου, έκλεισε με άνοδο 41 σεντς, στα 93,61 δολάρια το βαρέλι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα