Κόσμος

Η συμμαχία της Μέρκελ θα ηττηθεί!

Η συντηρητική συμμαχία της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ δεν θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία στις εκλογές-κλειδί που διεξάγονται την Κυριακή στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

 

Αυτό δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αυτό το αποτέλεσμα όμως θα μπορούσε να της στερήσει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις και άλλες μεταρρυθμίσεις.
 
Πιθανή αποτυχία των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των συμμάχων τους να επανακτήσουν την εξουσία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μπορεί να τους υποχρεώσει να μοιραστούν την εξουσία με άλλο κόμμα, κάτι που θα οδηγεί σε αποχή από συζητήσεις για θέματα-κλειδιά στη Μπούντεσρατ, την Άνω Βουλή, όπου έχουν ψήφο οι περιφέρειες.
 
Η δημοσκόπηση από το ερευνητικό ινστιτούτο GMS για τον τηλεοπτικό σταθμό SAT-1 δείχνει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες θα εξασφαλίσουν το 37% των ψήφων και οι σύμμαχοί τους, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το 7%. Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι η κεντροδεξιά συμμαχία στη Γερμανία έχει μείνει πίσω σε σχέση με μία πιθανή συνεργασία των Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους, που αναμένεται να εξασφαλίσουν αντιστοίχως το 33% και το 12% των ψήφων.
 
Το Αριστερό Κόμμα αναμένεται να εξασφαλίσει το 6% των ψήφων.
 
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη, με δείγμα 1001 ψηφοφόρων.
 
Μία πιθανή αποτυχία της κεντροδεξιάς να παραμείνει στην εξουσία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θα μπορούσε να στερήσει από την κυρία Μέρκελ την πλειοψηφία στη Μπούντεσρατ και να εκτροχιάσει τα σχέδια για την προώθηση νομοσχεδίων με στόχο φορο-ελαφρύνσεις, τη βελτίωση του συστήματος υγείας και την παράταση λειτουργίας ορισμένων πυρηνικών εργοστασίων.
 
Πριν από πέντε χρόνια, η ήττα στις εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας οδήγησε τον Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες έχασε από την Άγκελα Μέρκελ.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μασκ κατά Νόλαν: «Θα χάσει την ακεραιότητά του» αν έχει διαλέξει μαύρη ηθοποιό για τον ρόλο της ωραίας Ελένης στην «Οδύσσεια»
Χρήστης του X ισχυρίστηκε ότι αν η Λουπίτα Νιόνγκο υποδυθεί την Ωραία Ελένη, αυτό θα αποτελεί «προσβολή» για τον Όμηρο, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί ο Μασκ
μασκ 6
Βίντεο με τον Τζέφρι Επστάιν να αποκαλεί τον εαυτό του «σεξουαλικό αρπακτικό α’ κατηγορίας» και να απαντάει αν είναι ο διάβολος
Ο άνθρωπος που παίρνει συνέντευξη από τον Επστάιν δεν εμφανίζεται στην οθόνη, αλλά πιστεύεται ότι είναι ο πρώην επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον
Ο Επστάιν με άτομο άγνωστης ηλικίας στην αγκαλιά του
Φειδίας Παναγιώτου: Ερωτήματα για το γραφείο – βίλα με την πισίνα και τις 4 κρεβατοκάμαρες που πληρώνει το Ευρωκοινοβούλιο
Ο ευρωβουλευτής είχε αναφέρει πως το χρησιμοποιεί καθαρά ως γραφείο αν και η Cyprus Times υποστηρίζει πως μένει κανονικά εκεί με την σύντροφό του
Φειδίας Παναγιώτου 17
Έξαλλος ο Ντόναλντ Τραμπ με τα σχόλια στα Grammy: «Τα χειρότερα βραβεία όλων των εποχών», «δεν έχω πάει ποτέ στο νησί του Επστάιν»
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στον παρουσιαστή Τρέβορ Νόα μετά τα σχόλια του που τον συνέδεσαν με την υπόθεση Επστάιν και απείλησε να του κάνει μήνυση
τραμπ