Ελλάδα

Προσοχή! Ανακαλείται παιδικό επιδόρπιο γιαουρτιού [pics]

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, τόσο από την εταιρεία “Αγροτική Βιοδιατροφική Α.Ε.” όσο και μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση παιδικού επιδόρπιου γιαουρτιού, ιταλικής προέλευσης, που βρέθηκε να περιέχει γλουτένη ενώ στην ετικέτα του προϊόντος αναγράφεται η φράση «χωρίς γλουτένη».

Η γλουτένη είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτή.

Πρόκειται για το παιδικό επιδόρπιο γιαουρτιού με βερίκοκο με την εμπορική ονομασία “Teddi Yogurt Kids Bio”, σε χάρτινη συσκευασία των 230 g που περιλαμβάνει 2 τεμάχια των 115 g έκαστο, με αριθμό παρτίδας L.171024 και ημερομηνία λήξης 24.10.2017, το οποίο παρασκευάστηκε από την Ιταλική εταιρεία “Fattoria Scaldasole srl” και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση “Αγροτική Βιοδιατροφική Α.Ε.” (Αγίας Άννης 6Α, Άγ. Ιωάννης Ρέντης).

tedi tedi

Η εταιρεία “Αγροτική Βιοδιατροφική Α.Ε.” έχει ήδη προβεί στην άμεση ανάκληση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος, εφόσον έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, να μην το καταναλώσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
22χρονος έστησε καρτέρι και μαχαίρωσε αστυνομικό στην Χαλκιδική - «Δεν ήταν η πρώτη φορά που τον περίμενε»
«Ο 22χρονος είναι μπλεγμένος με ναρκωτικά, αλλά δεν είχε προκύψει κάτι ανάμεσά τους, τον περίμενε και στο παρελθόν κάτω από το σπίτι του, 2-3 φορές» λέει κάτοικος της περιοχής
Περιπολικό
Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης - Διαμαρτύρεται για το πρόβλημα της λειψυδρίας
Στην επιστολή του προς τους δημότες ο Βασίλης Χειμαριώτης κάνει λόγο για «για καθυστερήσεις και εμπόδια από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και για συνεργασίες χωρίς ανταπόκριση, σε τοπικό επίπεδο»
Το Σιδάρι στην Κέρκυρα