Υγεία

Τρεις γιατρούς «μαϊμού» στέλνει στον Εισαγγελέα ο ΙΣΑ

Τρεις φακέλους που αφορούν ισάριθμες περιπτώσεις πλαστών ιατρικών πτυχίων, διαβίβασε στον εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, ο οποίος έχει ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των μελών του.

Μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΣΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα επικοινωνούν με πανεπιστήμια του εξωτερικού προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων.

Οι τρεις γιατροί – μαϊμού και τα πλαστά πτυχία

Από τον έλεγχο προέκυψε πως δύο μέλη του ΙΣΑ είχαν προσκομίσει πλαστά πτυχία από πανεπιστήμια του εξωτερικού και μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε μόλις ξεκινήσει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η τρίτη περίπτωση αφορά πολίτη που ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι γιατρός και έχει πλαστογραφήσει το πτυχίο ελληνικού πανεπιστημίου. Μάλιστα, συνεργάζεται με αθλητικά σωματεία και παρουσιάζεται ως καρδιολόγος.

ΙΣΑ: Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα

Ο ΙΣΑ επισημαίνει, πως δεν μπορεί να παρέμβει σε μη μέλη του, ωστόσο διαβίβασε τον φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα τον Σεπτέμβριο του 2014.

Όμως, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο εν λόγω πολίτης συνεχίζει να ασκεί παράνομα το ιατρικό επάγγελμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωση του ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και θα κάνει τις δέουσες ενέργειες για να προστατέψει τόσο τα μέλη του όσο και τη δημόσια υγεία.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας φιλοξενείται στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Εκεί, όπου η DEMO επενδύει στρατηγικά στο μέλλον της έρευνας και το brain gain.
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ο καρκίνος του προστάτη πρώτος σε συχνότητα στην Ελλάδα – Σχεδόν 3 εκ. νέες διαγνώσεις ετησίως έως το 2040 στην Ευρώπη
Στην Ελλάδα, το 2022 σημειώθηκαν 7.036 νέα περιστατικά προστάτη κατατάσσοντάς τον πρώτο σε συχνότητα στους άνδρες - Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι 27.358 άτομα ζουν με διάγνωση εντός 5ετίας
Ασθενής και γιατρός 1
COVID-19 και γρίπη «ξυπνούν» και αυξάνουν τα καρκινικά κύτταρα ακόμα και σε ασθενείς σε ύφεση, αποκαλύπτει νέα μελέτη
Έρευνα σε 4.800 καρκινοπαθείς σε ύφεση, έδειξε ότι όσοι ήταν θετικοί στην COVID-19, είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο σε σχέση με όσους είχαν αρνητικό τεστ
Γιατροί 1