Πολιτική

Σπυράκη: Η ΝΔ έχει πει από την αρχή “ναι” σε προανακριτική για την Novartis

«Εμείς είπαμε εξ’ αρχής ναι στην Προκαταρκτική. Είναι σαφές ότι θέλουμε να τεθεί το ζήτημα στην ουσία του», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη,

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, επεσήμανε πως από την κυβέρνηση «υπάρχει μια σαφής και προφανής σκοπιμότητα, να σπιλωθούν πολιτικά στελέχη προερχόμενα από τη Ν.Δ.».

Στην συνέντευξή της, η κ Σπυράκη, αφού ζητά από την κυβέρνηση «να μην παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη και μάλιστα απροσχημάτιστα», υποστηρίζει ότι «είναι πολύ σοβαρός ο κίνδυνος – και προειδοποιούμε, έχοντας ακριβώς γνώση, για το πόσο προβληματικό είναι – η χώρα να καταταγεί στην κατηγορία της Πολωνίας. Τι σημαίνει αυτό, και γιατί κινδυνεύουμε να πάμε εκεί; Η Πολωνία παραβίασε καταστάσεις που αφορούσαν το Κράτος δικαίου, με μια σειρά κινήσεις της κυβέρνησης, να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Η εκπρόσωπος της ΝΔ , στην ίδια συνέντευξή της τονίζει «Θέλουν ή όχι Προκαταρκτική Επιτροπή; Θέλουν ή όχι να έρθουν όλα στο φως; Θέλουν ή όχι, να εξεταστούν τα πάντα; Θα πρέπει να βάλουν το ερώτημα όπως διατυπώνεται από την πρόταση της πλειοψηφίας. Κι εκεί η Ν.Δ. λέει ναι. Από κει και πέρα να ξέρετε, όμως, πως οποιαδήποτε και αν είναι η εξέλιξη, εφόσον συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή, δηλαδή προανακριτική, η Ν.Δ. θα είναι εκεί. Η Ν.Δ. θα συμμετάσχει. Και η Ν.Δ. έχει τοποθετηθεί εξ’ αρχής ότι θέλει να έρθουν όλα στο φως. Και τότε θα δούμε πόσο βάσιμο ήταν όλο αυτό και ποια χαρακτηριστικά έχει αυτή η υπόθεση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δικιά μας έξοδος από μία Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών σε εκείνη των μεγάλων διεκδικήσεων»
«Το Μεσολόγγι», όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «μας καλεί συνεπώς να σκεφτούμε ότι η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένες, είναι ζωντανοί οργανισμοί που χρειάζονται φροντίδα, κάτι που σημαίνει και συμμετοχή και ευθύνη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
7
Αλέξης Τσίπρας για επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου: «Ο σύγχρονος πατριωτισμός που οφείλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι λόγια»
Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του επισημαίνει πως  «Η Έξοδος του...
Ο Αλέξης Τσίπρας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε νέο βίντεο μέσα από τη δικαστική αίθουσα: «Αστυνομικοί άσκησαν βία στον Πάνο Ρούτσι»
Στην ανάρτησή της, η ίδια επισημαίνει ότι ως συνήγορος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εντολέα της και να καταγγέλλει παραβιάσεις, κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη επιχείρηση» σπίλωσης τόσο των γονέων όσο και των συνηγόρων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου