Υγεία

Ταχίνι: Τι κάνει για καρδιά, καρκίνο και αρθρίτιδα – Διατροφική αξία

Το ταχίνι είναι ένα είδος βουτύρου από σπόρους, το οποίο γίνεται από σουσάμι που συνθλίβεται σε σκόνη και καβουρδίζεται.

Το ταχίνι χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική και την μεσανατολική κουζίνα, αλλά και σε πιάτα των χωρών της Βόρειας Αφρικής.

Το σουσάμι περιέχει τις μοναδικές ουσίες λιγνάνες, σησαμίνη και σησαμόλη, που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη χοληστερόλη. Το επιστημονικό περιοδικό Nutrition Research δημοσίευσε μια μελέτη στην οποία συμμετέχοντες κατανάλωσαν 40 γραμμάρια ταχινιού την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Ασπέργιλλος: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον μύκητα που ανησυχεί τους επιστήμονες – Πού κρύβεται, ποιοί κινδυνεύουν, ποιά τα ύποπτα συμπτώματα
Ο ασπέργιλλος fumigates αποτελεί έναν από τους τέσσερις πιο επικίνδυνους μύκητες στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Microscopic view of a colony of Aspergillus fungi, which causes the lung infection aspergillosis, aspergilloma of the brain and lungs. 3D illustration
Το βάρος των παιδιών μέχρι την ηλικία των 3,5 ετών σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας δείχνει νέα έρευνα
Οι επιστήμονες παρακολούθησαν πως άλλαζε ο ΔΜΣ των παιδιών καθώς μεγάλωναν και αναζήτησαν πρότυπα που σχετίζονται με εμπειρίες στην πρώιμη ζωή
Παιδί με επιπλέον κιλά