Πολιτική

Κουμουτσάκος: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα “θερμό” επεισόδιο

Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν επανέλαβε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Αν και όπως είπε, οι επιθέσεις στο πρόσωπό του είναι ελληνική υπόθεση!

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι η συσσωρευμένη ένταση τόσων μηνών διευρύνεται και εξαπλώνεται γεωγραφικά. Δεν παραμένει εστιασμένη σε ένα σημείο. «Στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η Τουρκία, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι παρανοήσεις, εσφαλμένες εκτιμήσεις ή ανθρώπινα λάθη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποιο επεισόδιο», σημείωσε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (18.04.2018) στο Thema Radio.

«Η αντιμετώπιση της τουρκικής στρατηγικής πάντως δεν μπορεί να γίνει με επικοινωνιακές κορώνες εσωτερικής καύσης και κατανάλωσης, αλλά με στοχευμένες – αποτελεσματικής ενέργειες και ουσιαστική διπλωματική δράση», συμπλήρωσε.

Κουμουτσάκος: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας

Μιλώντας για το περιστατικό στους Φούρνους και τις προκλητικές δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας, ο κ. Κουμουτσάκος, είπε: «Οι ίδιες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ανεξάρτητα εάν τα γεγονότα στα οποία αναφέρονται ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, συνιστούν από μόνες τους προκλητική και απαράδεκτη ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.

[read4more]

Γίνονται δε ακόμα πιο προβληματικές, καθώς ήλθαν λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Γιλντιρίμ – Τσίπρα την οποία η κυβέρνηση έσπευσε ευκολόπιστα και με ερασιτεχνική αφέλεια να θεωρήσει ως κίνηση και εκκίνηση αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας.

Εμείς επαναλαμβάνουμε τη σταθερή και αμετακίνητη θέση μας: “Γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο δεν υπάρχουν».

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να υποστηρίζει αυτή την εθνική θέση, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την απαράδεκτη τουρκική στάση. «Οφείλει να αναλάβει άμεσα κάθε διπλωματική δράση σε όλα τα απαιτούμενα επίπεδα, διεθνώς και διμερώς. Η ασαφής, θολή και αμήχανη στάση που επέδειξε μέχρι τώρα στην υπόθεση των Φούρνων, είναι κατώτερη της σοβαρότητας των γεγονότων», σημείωσε.

Μόνο εμείς μπορούμε να… βρίζουμε τον Καμμένο

Σε ερώτηση σχετικά με το τουρκικά σχόλια εναντίον του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε ότι… δικαίωμα να βρίζουν τον Πάνο Καμμένο έχουν μόνο οι Έλληνες πολιτικοί!

«Δεν είναι αποδεκτές οι προσβολές που εκτοξεύονται εναντίον οποιουδήποτε  δημοκρατικά εκλεγμένου Έλληνα Υπουργού, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Δεν επιχαίρω γι’ αυτές. Αντιθέτως θυμώνω και θλίβομαι. Η κριτική στις πράξεις τα λάθη ή την αμετροέπεια του κ. Καμμένου είναι αποκλειστικά ελληνική υπόθεση. Κρίνεται από τον ελληνικό λαό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 26
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης