Πολιτική

Ενημέρωσε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ο Τσίπρας για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά

Τηλεφωνική επικοινωνία με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να την ενημερώσει για την απόφαση αναίρεσης της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρωτοβουλία άμεσης νομοθέτησης της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την απόφαση διπλασιασμού των διαθέσιμων κονδυλίων για τα πέντε νησιά του Αιγαίου στο προσεχές πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ.

Η κ. Καλογήρου με ανακοίνωσή της ανέφερε πως «μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την απόφαση διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με ενημέρωσε τηλεφωνικά μετά από πρωτοβουλία του για το ζήτημα αυτό.

Παράλληλα, μου γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε στο ίδιο πλαίσιο οι ευρωπαϊκοί πόροι για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, από 325 εκατομμύρια ευρώ που είναι την παρούσα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, αυξάνονται στο ποσό των 660 εκατομμυρίων ευρώ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
2