Πολιτική

Γαβρόγλου: Σχολείο στις 09:00 για να… σταματήσουν οι καυγάδες

Την εξαγγελία του για έναρξη των μαθημάτων στις 09:00 το πρωί από την επόμενη σχολική χρονιά υπερασπίστηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Αυτή τη φορά όχι «για να κοιμόμαστε λίγο περισσότερο» αλλά για να… σταματήσουν οι καυγάδες στα σπίτια!

Ο Κώστας Γαβρόγλου φαίνεται ότι, παρά τις αντιδράσεις μετά την πρώτη εξαγγελία του κατά τον αγιασμό στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, είναι αποφασισμένος να αρχίζουν, από του χρόνου, τα σχολεία στις 09:00. Είπε μάλιστα, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (12.09.2018) στον Real FM, ότι μέσα στην εβδομάδα θα συγκροτηθεί και ειδική επιτροπή.

«Υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές επιστημονικές μελέτες, για το πότε “ξυπνάει” ο οργανισμός ενός εφήβου. Αυτή την εβδομάδα συγκροτώ μια επιτροπή με επιστήμονες τους οποίους είχα συμβουλευτεί, πριν το πω προφανώς. Είναι εξαιρετικοί επιστήμονες που μελετούν αυτό το πρόβλημα σε όλον τον κόσμο. Να δούμε μαζί και με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και τα τεχνικά στοιχεία, και θα αποφασίσουμε», είπε ο υπουργός Παιδείας.

Κατά τον Κώστα Γαβρόγλου, το πρώτο κουδούνι στις 09:00 θα βοηθήσει και να… σταματήσουν οι καυγάδες στα σπίτια! Και εξήγησε το γιατί. «Οι μεγάλοι καβγάδες γίνονται για τρία πράγματα στα σπίτια. Το ένα είναι “άφησε επιτέλους το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία”. Το δεύτερο είναι “κοιμήσου, αργείς”, και το πρωί “ξύπνα, ξύπνα”. Είναι οι βασικές εντάσεις σε μία οικογένεια».

Βέβαια, αναγνώρισε ότι «εμείς δεν λέμε ότι όλα αυτά ως διά μαγείας θα σταματήσουν». Εκτίμησε όμως ότι με αυτή την αλλαγή βοηθιούνται πολύ οι οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, γιατί ξυπνούν πάρα πολύ νωρίς.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «για το Λύκειο και το Γυμνάσιο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί τα παιδιά πάνε μόνα τους στο σχολείο. Για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους νωρίτερα στο σχολείο. Να το δούμε και θα βρούμε λύση», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 12
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης