Πολιτική

Στον Γαβρόγλου το πόρισμα Παρασκευόπουλου για την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια

Το πόρισμα της επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στα πανεπιστήμια, στην οποία προεδρεύει ο Νίκος Παρασκευόπουλος, παραδόθηκε σήμερα στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.

«Εξαιρετικό», χαρακτήρισε το πόρισμα που αναλύει την παραβατικότητα στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Γαβρόγλου και σημείωσε ότι «μπορεί να ολοκληρώθηκε το πόρισμα, αλλά όχι η δουλειά της επιτροπής».

Το πόρισμα θα σταλεί στις διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, στις νεολαίες των κομμάτων και στις φοιτητικές παρατάξεις, προκειμένου να διατυπώσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου στην επιτροπή τις παρατηρήσεις τους ή και νέες προτάσεις επί του πορίσματος.

«Η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της προσπαθώντας να ενσωματώσει όλα αυτά τα σχόλια, ώστε να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία με τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις, τις εγκυκλίους ή ό,τι άλλο χρειαστεί. Εγώ να ευχαριστήσω πάρα πολύ, και το εννοώ, για μία τόσο σύνθετη εργασία τον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Από τη μεριά του, ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε τη «συνθετότητα του προβλήματος» και ευχαρίστησε την πανεπιστημιακή κοινότητα για τη συμβολή της στην καταγραφή των προβλημάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Προτάσεις για διάλογο και το βλέμμα στραμμένο στο Συνέδριο – Κάλεσμα Ανδρουλάκη προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες
Προεκλογική εκστρατεία «πόρτα - πόρτα», ζήτησε ο Παύλος Γερουλάνος, συνέδριο με πολιτικό διάλογο, ψηφοφορίες και αποφάσεις ζήτησε ο Χάρης Δούκας
ΠΑΣΟΚ
Κωνσταντίνος Τασούλας για την Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: Υπηρέτησε τη Δημοκρατία κατακτώντας τον σεβασμό όλων
«Συνδύασε την αγάπη για την Ελλάδα, την αφοσίωση στην ακαδημαϊκή διδασκαλία, την διακονία στην νομική επιστήμη και το πάθος για την προσφορά στα κοινά», είπε μεταξύ άλλων
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ