Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιάννενα: Χειρουργήθηκε η 19χρονη που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα – Οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι [pics]

Γιάννενα: Χειρουργήθηκε η 19χρονη που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα – Οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι [pics]

Η 19χρονη Μαρία τραυματίστηκε στο Αγρίνιο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο στα Γιάννενα, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση…

Εξαιρετικά ανταπεξήλθε ο οργανισμός της 19χρονης, που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα την περασμένη Τρίτη στο Αγρίνιο, μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε χθες (24-09-2018) στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Κατσίκη η επέμβαση ήταν λεπτή και διήρκησε αρκετές ώρες καθώς η 19χρονη έφερε πολλαπλά κατάγματα στο ρινικό της σύστημα.

Η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και με τους θεράποντες ιατρούς να είναι πλήρως ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα του χειρουργείου. Ακόμη βέβαια δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε η νεαρή Αγρινιώτισσα θα λάβει εξιτήριο και αν θα χρειαστεί νέα επέμβαση. Το κρίσιμο ήταν η 19χρονη να ξεπεράσει το πρώτο μεγάλο -ίσως μεγαλύτερο- εμπόδιο κάτι το οποίο έγινε. Κατά το χειρουργείο ουσιαστικά ανατάχθηκαν τα πολλαπλά κατάγματα σπλαχνικού κρανίου που υπέστη από τη φωτοβολίδα.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της τοπικής αστυνομίας, για την ταυτοποίηση των στοιχείων του ατόμου που τραυμάτισε σοβαρά το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στην πλατεία Δημοκρατίας, την 19χρονη που καθόταν αμέριμνη σε παγκάκι, με φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια της πορείας μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι έρευνες των Αρχών από ειδική ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας κινούνται προς πάσα κατεύθυνση ενώ έχει συγκεντρωθεί και υλικό από κάμερες το οποίο εξετάζεται λεπτομερώς, από τους αστυνομικούς που ανέλαβαν να λύσουν τον «Γόρδιο Δεσμό» της υπόθεσης.

Ο τραυματισμός της 19χρονης στο Αγρίνιο

Η άτυχη κοπέλα χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία βολή, την ώρα που καθόταν σε παγκάκι στην πλατεία Δημοκρατίας. Έχασε τις αισθήσεις της και διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο της πόλης και από εκεί στα Γιάννενα όπου νοσηλεύεται. Την ερχόμενη Δευτέρα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ευτυχώς η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στο σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί βρήκαν μια χρησιμοποιημένη ναυτική φωτοβολίδα που εικάζουν πως είναι αυτή που χτύπησε την 19χρονη. Όπως φαίνεται ο άγνωστος για την ώρα δράστης σημάδευε τους αστυνομικούς και πέτυχε την άτυχη Μαρία. Την οργή του για τα όσα έγιναν εξέφρασε ο αδελφός της. Μέσω ανάρτησής του στο facebook, ο νεαρός εκφράζει την αγανάκτησή του υπογραμμίζοντας πως η αδελφή του βρέθηκε στο λάθος σημείο, την λάθος στιγμή με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Οργή για τον τραυματισμό της 19χρονης

«Φασισμός, αναρχοάπλυτα που αγοράζετε τα τσιγαριλίκια και τις φωτοβολίδες με τα λεφτά του μπαμπά, είναι να τρώει φωτοβολίδα στο κεφάλι η ίδια μου η αδελφή, επειδή έτυχε να βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Σε αυτή την κοινωνία ζούμε», έγραψε ο αδελφός της 19χρονης.

Αγρίνιο: Εικόνες από το σημείο του τραυματισμού

Πηγή: sinidisi.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις