Πολιτική

Ξανά υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Σγουρός

Με το μήνυμα ότι επιστρέφει για να ξαναφέρει την κανονικότητα στην Περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο Γιάννης Σγουρός δήλωσε ότι δεν έλειψε ποτέ από την Περιφέρεια Αττικής. «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν είμαι περαστικός από την αυτοδιοίκηση. Διεκδικώ ξανά την Περιφέρεια γιατί δεν αντέχω να βλέπω έναν οργανισμό που παραδώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2014 σε υποδειγματική κατάσταση να παραπαίει, κινούμενος μεταξύ σφύρας και άκμονος» σημείωσε ο κ. Σγουρός. Επίσης, χαρακτήρισε «αποτυχημένη» τη περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι «σε όλους τους τομείς παρουσιάζει υστέρηση και οπισθοδρόμηση».

Για την καταστροφή στο Μάτι, ο κ. Σγουρός τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ξανανιώσουν απροστάτευτοι και εγκαταλελειμμένοι και απέδωσε σε στοιχείο του «πελατειακού κράτους τη συγκέντρωση των εξουσιών που διατηρεί η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου «σημαντικές αποφάσεις για τις τοπικές κοινωνίες λαμβάνονται στους δήμους και στις περιφέρειες». Επίσης, εκτίμησε ότι ο νόμος Σκουρλέτη δεν ασχολήθηκε με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, παρά μόνο με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος «ευελπιστώντας να διασώσει τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια».

Τέλος, αναφορικά με την Κεντροαριστερά επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι η αμφισβήτηση για την πολιτική, που εκφράστηκε με τα ιστορικά υψηλά ποσοστά αποχής. «Το φαινόμενο της δημοκρατίας των μειοψηφιών, εάν δεν αντιστραφεί, θα πλήξει καίρια την κοινωνική συνοχή και θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις κοινωνίες» υπογράμμισε ο κ. Σγουρός.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ