Ελλάδα

Ανοιχτή επιστολή ενός… «τεμπέλη παπά της επαρχίας»

Με μια ανοιχτή επιστολή μεστή νοημάτων, ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κατούνης από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του κλήρου για την συμφωνία Πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου, ξεκινώντας με την… εύγλωττη σύσταση «Είμαι ένας τεμπέλης παπάς της επαρχίας, που πριν από εικοσιοκτώ χρόνια φόρεσα το ράσο ανάξια. Η Πολιτεία με προσέλαβε και με συντηρεί όλ’ αυτά τα χρόνια».

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κατούνης σε μια προσπάθεια να «αποσαφηνίσει» τα αισθήματά του ως προς την ανακοίνωση που θέλει τους κληρικούς να παύουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι δηλώνει μεταξύ άλλων: «Όταν η αδικία σφίγγει την ύπαρξή σου, νιώθεις βιασμένος. Το «δημοσιοϋπαλληλίκι» για μένα δεν ήταν ντροπή. Ήταν τιμή. Ήταν μία ένδειξη εκτίμησης της Πολιτείας για μένα που δούλευα για ‘κείνη και για τον λαό. Δεν ήταν βόλεμα».

Για να καταλήξει δανειζόμενος τους στίχους γνωστών ασμάτων: «Δόξα το Θεό, οι δυο τους αποφάσισαν «για μένα χωρίς εμένα» βεβαίως «για το καλό μου» και έτσι ξαφνικά «…ανεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω», που θα ‘λεγε κι ο φίλος μου από την Αλεξάνδρεια».

Διαβάστε περισσότερα στο dogma

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μετασεισμό έως 4,5 ρίχτερ μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στην Εύβοια» λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
«Θα πρέπει να περιμένουμε σεισμό μεγέθους έως και 4,5 ρίχτερ, εφόσον τα 5,3 ρίχτερ αποτελούν τον κύριο γεγονός», λέει ο καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Σεισμός
1