Πολιτική

Φίλης: “Συνεργασίες ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό τον οποίον έχει παντρευτεί η ακροδεξιά”

Για τον φετινό προϋπολογισμό μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, σε κομματική ομιλία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, στην ομιλία του στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο φετινός Προϋπολογισμός, συνιστά ένα στάδιο μετάβασης προς την ανάπτυξη. Επιδιώκουμε στο επίκεντρο της ανάπτυξης να είναι η απασχόληση και το εισόδημα, δηλαδή να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, κατά το δυνατόν αξιοπρεπείς. Σε αυτό συντελεί και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διότι έτσι δημιουργείται μια δυναμική διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους κοινωνικούς ανταγωνιστές».

Όλα όσα είπε ο Νίκος Φίλης

Ο κ. Φίλης είπε επίσης ότι σήμερα παρουσιάζονται στον ελληνικό λαό, δυο ανταγωνιστικά σχέδια για το μέλλον της, που εντάσσονται σε ανταγωνιστικές προγραμματικές συμμαχίες στην Ευρώπη.

«Βασική αντίθεσή τους είναι ο νεοφιλελευθερισμός. Όπως παλιότερα μιλούσαμε για την αντι-Δεξιά τομή στην πολιτική και στην κοινωνία, έτσι τα τελευταία χρόνια μιλούμε για την τομή του νεοφιλελευθερισμού. Πάνω σε αυτήν την τομή μπορούν να δημιουργηθούν κοινωνικές και πολιτικές συνεργασίες», ανέφερε.

Για τη συμφωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι «έχει ένα θετικό χαρακτήρα, αφού έφερε στην επιφάνεια μια ιστορική εκκρεμότητα και τη διάθεση των δύο πλευρών να την επιλύσουν. Σε συνάρτηση με τη συνταγματική αναθεώρηση και την πρόταση της κυβέρνησης, ζήτησε «να κατοχυρωθεί ακόμη πιο έντονα ο ουδετερόθρησκος χαρακτήρας του κράτους στο άρθρο 3»

Επανέλαβε πάντως ότι τάσσεται «υπέρ της εξάλειψης από το προοίμιο του Συντάγματος, της αναφοράς στην Αγία Τριάδα, αλλά και υπέρ της τολμηρής αναθεώρησης του άρθρου 3 με την κατάργηση της αναφοράς σε ‘επικρατούσα θρησκεία’».

Φίλης

Για τις ευρωεκλογές, είπε ότι στόχος είναι μια μεγάλη συνεργασία για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς, η οποία όπως είπε, «έχει παντρευτεί τον νεοφιλελευθερισμό».

«Αυτό το θέμα θα είναι στο επίκεντρο της επερχόμενης μάχης των ευρωεκλογών. Η αντιμετώπιση της ακροδεξιάς δεν γίνεται με την υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας της, ούτε βεβαίως και με την εγκατάλειψη της κοινωνικής ατζέντας της Αριστεράς, την οποία επιχειρεί να καρπωθεί ρητορικά, συνθηματολογικά και ανορθολογικά η ακροδεξιά. Χρειάζεται μέτωπο χωρίς αναστολές», κατέληξε ο κ. Φίλης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 12
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου