Πολιτική

Αυτά είναι τα διαβιβαστικά της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τις 2 δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο διαβιβαστικό περιλαμβάνονται τα ονόματα των 11 βουλευτών, για τους οποίους ζητείται από τη Βουλή η άρση ασυλίας, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν ποινική τους ευθύνη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα διαβιβαστικά της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τις δύο δικογραφίες για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ που έφτασαν στη Βουλή και που ζητούν την άρση ασυλίας 11 βουλευτών και την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή ενός πρώην (2021) υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και της υφυπουργού του σας παρουσιάζει το newsit.gr.

Σύμφωνα με τα έγγραφα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία προχώρησε στην υποβολή ποινικής δικογραφίας που αφορά ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις σχετιζόμενες με τη διαχείριση ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

diavivastiko

diavivastiko

diavivastiko

Στο διαβιβαστικό περιλαμβάνονται τα ονόματα των 11 βουλευτών, για τους οποίους ζητείται από τη Βουλή η άρση ασυλίας, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν ποινική τους ευθύνη.

Η πρώτη δικογραφία θα δοθεί στους 11 βουλευτές σήμερα το βράδυ (03/04/2026), ενώ αυτή που αφορά τους δυο υπουργούς είναι σχεδόν 3.000 σελίδες. 

Η αίθουσα 168 η οποία θα αξιοποιηθεί για την ενημέρωση των βουλευτών θα ανοίξει στις 10 το πρωί του Σαββάτου (04/04/2026) και στις 11 θα  λάβουν την δικογραφία τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία προκαλεί ξανά: Επαναφέρει τα περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο με αφορμή τα ελληνικά πάρκα ΑΠΕ
Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα για την ίδια - Η αναφορά Κετσελί σε «γεωγραφικούς σχηματισμούς» των οποίων η κυριαρχία, κατά την γείτονα, δεν έχει μεταβιβαστεί στη χώρα μας
Αιγαίο 85
Αντώνης Σαμαράς για Γιώργο Λουλουδάκη: «Άνθρωπος ακέραιος, κάτι παραπάνω από συνεργάτης» – «Αντίο, αδελφέ»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «γνήσιο, αυθεντικό και ακαταπόνητο αγωνιστή της Παράταξης»
Αντώνης Σαμαράς