Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Παράνομη η κατοχή και η διανομή του “μανιφέστου” του μακελάρη

Παράνομη κρίθηκε η κατοχή και η διανομή του “μανιφέστου” του μακελάρη του Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία.

Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος σε τέτοια θέματα, Ντέιβιντ Σανκς, που χαρακτήρισε το μανιφέστο του μακελάρη στη Νέα Ζηλανδία ανάρμοστο και πλέον η κατοχή και η διανομή του αποτελεί αδίκημα.

«Άλλοι αναφέρονται σε αυτή τη δημοσίευση ως ένα ‘μανιφέστο’, αλλά εγώ το θεωρώ ένα άξεστο φυλλάδιο που προάγει τον φόνο και την τρομοκρατία. Είναι ανάρμοστο με βάση την νομοθεσία στη Νέα Ζηλανδία», υπογράμμισε ο Σανκς σε ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κατηγοροποίηση αυτή του εγγράφου από τις κρατικές αρχές, αποτελεί ένα «αιτιολογημένο όριο στην ελευθερία της έκφρασης. Υπάρχει μια σημαντική διάκριση που πρέπει να γίνει μεταξύ ‘εκφράσεων μίσους’ που μπορεί να απορρίπτονται από πολλούς ορθώς-σκεπτόμενους ανθρώπους αλλά είναι νόμιμο να διατυπώνονται, αλλά αυτού του είδους η δημοσίευση σκοπίμως συντάχθηκε για να εμπνεύσει τον φόνο και την τρομοκρατία», τόνισε ο Σανκς όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και “υπερβαίνει τα όρια”.

Λίγο πριν πριν εξαπολύσει τις επιθέσεις του, ο μακελάρης στη Νέα Ζηλανδία κοινοποίησε στο διαδίκτυο ένα έγγραφο το οποίο έστειλε στην πρωθυπουργό της χώρας Τζασίντα Άρντερν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές έκριναν επίσης παράνομο το 17λεπτο βίντεο που ανάρτησε ο τρομοκράτης καταγράφοντας ζωντανά τις επιθέσεις του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρες της ασφάλειας του Ζελένσκι σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν στο γραφείο του το 2024 – Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής της SBU
«Το σχέδιο ήταν να εξοντωθεί ο Πρόεδρος Ζελένσκι στο αεροδρόμιο Ρζεσζόφ. Εξετάστηκαν αρκετές επιλογές, συμπεριλαμβανομένου ενός FPV drone και ενός ελεύθερου σκοπευτή», αποκάλυψε ο Βασίλ Μαλιούκ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Πάνω από 140 καταγγελίες για επιθέσεις με σύριγγες σε φεστιβάλ μουσικής στη Γαλλία - Θύματα και ανήλικοι, 12 συλλήψεις
Στο Παρίσι, ξεκίνησαν έρευνες μετά την αναφορά τριών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα 15χρονο κορίτσι και ένας 18χρονος, ότι «καρφώθηκαν» από σύριγγες σε διαφορετικά περιστατικά
Fete De La Musique