Πολιτική

Γιατί… χαμογελούν στη Χαριλάου Τρικούπη – Οι στόχοι του ΚΙΝΑΛ για τις ευρωεκλογές

Αν το στοίχημα για το ΚΙΝΑΛ ήταν ν' αντέξει και να μην συνθλιβεί ανάμεσα στις «μυλόπετρες» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, φαίνεται πως μάλλον το έχει κερδίσει - τουλάχιστον με ό,τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Όλα βέβαια θα κριθούν σε 10 μέρες στην κάλπη, αλλά στη Χαριλάου Τρικούπη ήδη θεωρούν πως το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται είναι θετικό για το ΚΙΝΑΛ, καθώς αναδεικνύεται σε εναλλακτικό πόλο μετά την ανελέητη σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη και πως μπορεί έτσι να «κλειδώσει» την τρίτη θέση και να διεκδικήσει ένα διψήφιο ποσοστό που θα φέρει, πιθανότατα, ακόμη και την εκλογή τρίτου ευρωβουλευτή.

Υπενθυμίζουν, άλλωστε, πως στη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής την περασμένη εβδομάδα τις εντυπώσεις κέρδισε η Φώφη Γεννηματά με τη στάση της και γενικότερα οι αποστάσεις που τηρεί το ΚινΑλ τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, όπως φάνηκε άλλωστε και στο τηλεοπτικό σποτ που κυκλοφόρησε χθες.

Η Φώφη Γεννηματά και οι προσδοκίες του ΚΙΝΑΛ

Η Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της κρατούν πάντως χαμηλούς τόνους κι έχουν δώσει βάρος τόσο στις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες της ανά την Ελλάδα όσο και στο κλίμα ενότητας και συσπείρωσης που δημιουργεί η συστράτευση κορυφαίων στελεχών. Χθες, η Φώφη Γεννηματά μίλησε στην Πάτρα έχοντας στο πλευρό της τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση στο Περιστέρι θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

[read4more]

Νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο, η πρόεδρος του ΚινΑλ θα περιοδεύσει στην Κρήτη, η οποία, ως γνωστόν, υπήρξε διαχρονικά ένα από τα «κάστρα» του ΠΑΣΟΚ. Ανάλογη κινητικότητα καταγράφεται και από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, οι οποίοι περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα, με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Εύα Καϊλή, Γιώργο Καμίνη και Νίκο Παπανδρέου να ηγούνται της προεκλογικής μάχης και, όπως όλα δείχνουν, των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

Ένα από τα στοιχεία που καταγράφουν στη Χαριλάου Τρικούπη είναι η μαζική παρουσία πολιτών σε όλες τις συγκεντρώσεις και η διάθεση που βλέπουν ειδικά στις κλειστές τοπικές κοινωνίες για επαναπατρισμό ψηφοφόρων.

Θετικά μηνύματα προμηνύουν και οι επιδόσεις των αυτοδιοικητικών στελεχών που θα δώσουν τη μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, καθώς οι υποψήφιοι του ΚινΑλ εξακολουθούν να διαθέτουν ισχυρά ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες και να βοηθούν στην αποτύπωση των χρωμάτων του στον εκλογικό χάρτη.

Σημειώνεται τέλος ότι – όπως είχε έγκαιρα γράψει το newsit.gr, πριν ακόμη από το έκτακτο συνέδριο του ΚινΑλ το Μάρτιο – το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές θα έχει σε διακριτή θέση τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ: στο κέντρο θα βρίσκεται το έμβλημα του ΚινΑλ, εξ αριστερών του το σήμα του PES (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα) και εκ δεξιών το ιστορικό έμβλημα του ΠΑΣΟΚ, ενώ ολογράφως από κάτω θα εμφανίζονται όλες οι «συνιστώσες» του Κινήματος.

*Του Αιμίλιου Περδικάρη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βεβαίως, το ζητάει ο Καραμανλής, θα το κάνουμε» - Ο διάλογος που τον εμπλέκει στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν θα είναι υποψήφιος
Σημειώνεται πως στο πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν έχει καταγραφεί δική του συνομιλία
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής 17
Ακρίτα για Τσίπρα: Είναι φάουλ που ζητάει από βουλευτές που θέλουν να τον ακολουθήσουν, να παραιτηθούν
Η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της τόνισε ότι η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο δραστήρια στη Βουλή, με τους δέκα πρώτους βουλευτές στο Vouliwatch να ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
H Έλενα Ακρίτα
Μαρινάκης για Σαμαρά: «Αν κάποιοι παλιοί πολιτικοί ανακάλυψαν τα ρουσφέτια το 2026, πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική» – Υποχρεωτική η άρση ασυλίας
«Ακούω για κακουργήματα. Δεν υπάρχει κακούργημα εξ αμελείας. Υπάρχει δόλος. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας αλλά είναι άλλο το κακούργημα και άλλο το πλημμέλημα»
Παύλος Μαρινάκης 5
Στο φως οι διάλογοι της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι η Κατερίνα Παπακώστα βουλευτής Τρικάλων» – «Να κόψουμε να τα βάλουμε στους δικούς μας»
Οι συνομιλίες αυτές, που έχουν καταγραφεί την περίοδο 2020-2021, αφορούν πολιτικά πρόσωπα, στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και παραγωγούς, και επικεντρώνονται στον τρόπο διαχείρισης και κατανομής των κοινοτικών επιδοτήσεων
Η Κατερίνα Παπακώστα 92