Πολιτική

Μπακογιάννης: Εθνικό πρόβλημα που απαιτεί εθνική λύση είναι το μεταναστευτικό-προσφυγικό

Ένα εθνικό πρόβλημα το οποίο απαιτεί εθνική λύση χαρακτήρισε το μεταναστευτικό – προσφυγικό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως είπε ο Κώστας Μπακογιάννης πρέπει να υπάρξει «μία δίκαιη και αναλογική κατανομή σε όλη τη χώρα», επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί κάποιες περιοχές της χώρας, τα νησιά, κάποιες συγκεκριμένες γειτονιές της Αθήνας, να σηκώνουν όλο το φορτίο και όλο το βάρος», γιατί έτσι – πρόσθεσε- στην Αθήνα «οδηγούμαστε ουσιαστικά σε μία γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών. Και από την άλλη, έχουμε νησιά, έχουμε τη Μόρια, που είναι σχεδιασμένη για 3.000 ανθρώπους και αυτή τη στιγμή έχει 12.000-13.000».

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος σε κεντρικά σημεία, αλλά και στις συνοικίες του, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 σχολίασε: «Εμείς κάναμε και κάνουμε τη δουλειά μας. Πήγαμε και σηκώσαμε το κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων. Σηκώσαμε, όμως, και ένα μεγάλο περίπτερο που έκλεινε όλη την αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον τουριστικούς δρόμους της πόλης. Πήγαμε στο Μετς και ξηλώσαμε εμπόδια, κάποιους παλιούς εγκαταλελειμμένους κάδους ανακύκλωσης, που ουσιαστικά είχαν γίνει εστίες βρωμιάς. Στη Φωκίωνος Νέγρη έγιναν, ήδη, παρεμβάσεις, όπως και σε πολλές ακόμα περιοχές της πόλης. Όμως, όλο αυτό που έγινε και θα γίνεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην Αθήνα, είναι το αυτονόητο. Έγινε ολόκληρη συζήτηση επειδή πήγαμε στα Εξάρχεια και καθαρίσαμε την πλατεία. Ξαναλέω: Το αυτονόητο κάναμε. Αλίμονό μας αν βγαίνουμε να πανηγυρίζουμε επειδή κάνουμε το αυτονόητο για την πόλη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ακτινογραφία των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Τα φαβορί για τη θέση του γραμματέα
Το μήνυμα που έστειλαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό που επιθυμούν δεν είναι ένα κόμμα περιχαρακωμένο αλλά έναν φορέα ανοικτό στην κοινωνία και στις συνεργασίες με τα άλλα κόμματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
To ΠΑΣΟΚ βγάζει στη σέντρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και θέλει πολιτική αλλαγή
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ακόμα ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί αυτή η σοβαρή υπόθεση σε επικοινωνιακή απόπειρα συμψηφισμού ευθυνών
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 1
Μαρινάκης για Τσίπρα: Να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει – Τασούλας: Άτυπο όργανο το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
«Έχουμε πολλές "πληγές" ακόμα να κλείσουμε, αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω στις πιο μαύρες ημέρες, "ξεπλένοντας" πολιτικά τους μοιραίους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, με πρώτο μεταξύ αυτών τον κ. Τσίπρα»
Παύλος Μαρινάκης 53
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η απάντηση για το 2015: «Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια»
«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015; Είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στον πάτο των 27 σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 30