Κόσμος

Τραμπ: Τα… βρήκε με την Κίνα ενώ η Συρία “φλέγεται”!

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει "πολύ σημαντική" μερική συμφωνία με την Κίνα, μετά τις παραγωγικές εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα κατέληξαν σε μια “μερική, πολύ σπουδαία” εμπορική συμφωνία, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

“Καταλήξαμε σε μια πολύ σημαντική συμφωνία της 1ης φάσης”, είπε ο πρόεδρος Τραμπ στους δημοσιογράφους έπειτα από τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Λίου Χε, τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Κίνας. Όλα αυτά βέβαια την ώρα που στην Συρία γίνεται… της κακομοίρας!

Αυτή η 1η φάση, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, περιλαμβάνει αγορές αγροτικών προϊόντων αλλά και στοιχεία που περιλαμβάνουν την πνευματική ιδιοκτησία και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Η συνάντηση μεταξύ του αμερικανού προέδρου και του επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας έγινε απόψε στον Λευκό Οίκο.

Το τετ α τετ Τραμπ – Κίνας

Νωρίτερα σήμερα, δεύτερη ημέρα των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Κίνα στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο Τραμπ είχε εκφράσει την αισιοδοξία του εκτιμώντας ότι το κλίμα μεταξύ των αντιπροσωπειών ήταν “πιο θερμό” έπειτα από μήνες αδιεξόδου.

[read4more]

“Ωραία πράγματα γίνονται στις διαπραγματεύσεις αυτές με την Κίνα”, έγραψε στο Twitter ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι το κλίμα έμοιαζε περισσότερο “με τον παλιό καλό καιρό”, υπονοώντας πιθανόν πέρυσι την άνοιξη όταν οι δύο πλευρές έδειχναν έτοιμες να καταλήξουν σε συμφωνία προτού ο Τραμπ τορπιλίσει τις συνομιλίες, δηλώνοντας ότι η Κίνα είχε υπαναχωρήσει στις υποσχέσεις της.

“Όλοι θα ήθελαν να δουν κάτι σημαντικό να γίνεται”, έγραψε ακόμη ο πρόεδρος Τραμπ, μερικές ώρες πριν συναντήσει προσωπικά τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Λίου Χε, ο οποίος ηγείται της κινεζικής αντιπροσωπείας.

Ο Λίου Χε και ο αμερικανός ομόλογός του Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, όπως και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, αποχώρησαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπειτα από συνομιλίες σχεδόν τριών ωρών, τη δεύτερη συνεχή ημέρα στην έδρα των υπηρεσιών του Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, του αμερικανού ειδικού εκπροσώπου για θέματα εμπορίου, ο οποίος οργανώνει τις διαπραγματεύσεις για την αμερικανική πλευρά.

Ο Μνούτσιν που ενημέρωσε τον πρόεδρο πριν από τη συνάντηση για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν “παραγωγικές”.

Ο πρόεδρος Τραμπ το επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα, μόνο δύο πρόσωπα μετράνε σε αυτό το θέμα, όπου οι φήμες πληθαίνουν και πληροφορίες δεν υπάρχουν για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων: ο ίδιος και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίνπινγκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χαμάς να επιστρέψει και τις υπόλοιπες σορούς – «Γνωρίζουν πού βρίσκονται τα λείψανα, η υπομονή μας εξαντλείται»
Υπενθυμίζεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε το βράδυ της Τετάρτης ακόμη δύο νεκρούς ομήρους από τη Χαμάς, όπως επιβεβαίωσε κι ο ισραηλινός στρατός
Ένοπλοι της Χαμάς επιτηρούν τη μεταφορά των σορών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο» – Περιλαμβάνει 694 εκατομμύρια τόνους ορυκτών
Εκτεταμένες έρευνες στην επαρχία του Εσκισεχίρ έφεραν στο φως περίπου 12,5 εκατομμύρια τόνους οξειδίων σπάνιων γαιών, καθώς και σημαντικά κοιτάσματα βαρίτη και φθορίτη
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλει το Ισραήλ: «Μου ποδοπάτησαν το καπέλο βατραχάκι και έγραψαν άσεμνα γκράφιτι στη βαλίτσα μου»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ήταν μία από τους 437 ακτιβιστές, βουλευτές και δικηγόρους που ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη για να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα, στην αποστολή του στολίσκου Sumud, η οποία αναχαιτίστηκε
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ (στο κέντρο) φτάνει για να επιβιβαστεί σε πλοίο που συμμετέχει σε μια πολιτειακή νηοπομπή με προορισμό τη Γάζα 24
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να τροποποιήσει το σύνταγμά της αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ
Οι «βουλγαρικές απαιτήσεις» προς τη χώρα μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Χαμάς παρέδωσε τις σορούς ακόμη 2 Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό – «Είναι οι τελευταίες που βρήκαμε» λέει η οργάνωση
Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιστρέψει όλους τους ζωντανούς ομήρους στο Ισραήλ, καθώς και τις σορούς όλων των νεκρών ομήρων «στους οποίους μπόρεσε να φτάσει»
Άνθρωποι μεταφέρουν το φέρετρο με τη σορό του Ισραηλινού στρατιώτη Ντάνιελ Σιμόν Περέζ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και η σορός του απήχθη και αργότερα επιστράφηκε στο Ισραήλ στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων-ομήρων και κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς