Πολιτική

Μητσοτάκης – Ζάεφ: Τα λένε στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Την πρώτη τους συνάντηση επί ελληνικού εδάφους θα έχουν την άλλη Πέμπτη (14. 11.2019) στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης Thessaloniki Summit 2019, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας μετά το “μπλόκο” στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γειτονικής χώρας, που προκάλεσε πολιτική κρίση και οδήγησε τον Ζόραν Ζάεφ στην παραίτηση και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και την εκλογή της ΝΔ, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση στον ΟΗΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση Καιρίδη με Γερουλάνο και Γιαννούλη για υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η ΝΔ είναι άτεγκτη στα ζητήματα διαφθοράς»
Σε υψηλούς τόνους αντιπαρατέθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και υπεκφυγής από την κυβέρνηση
Δημήτρης Καιρίδης
Γεραπετρίτης για Μέση Ανατολή: «Αδιαπραγμάτευτη για την Ελλάδα η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων»
Μήνυμα υπέρ της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, του Διεθνούς Δικαίου και της άμεσης αποκλιμάκωσης στην περιοχή έστειλε ο ΥΠΕΞ, στις κοινές δηλώσεις του με τον ομόλογό του από τη Σιγκαπούρη
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης, Βίβιαν Μπαλακρίσναν, στην Αθήνα, Πέμπτη 2 Απριλίου 2026   (Πηγή φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Χατζηδάκης σε Ανδρουλάκη για εκλογές: Προσέξτε, γιατί τα αιτήματα καμιά φορά γίνονται δεκτά
Η ατάκα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αναζωπύρωσε τη σχετική συζήτηση στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, με κάποιους να μην αποκλείουν τις πρόωρες κάλπες ως σενάριο διαχείρισης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κωστής Χατζηδάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 37