Πολιτική

Μητσοτάκης – Ζάεφ: Τα λένε στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Την πρώτη τους συνάντηση επί ελληνικού εδάφους θα έχουν την άλλη Πέμπτη (14. 11.2019) στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης Thessaloniki Summit 2019, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας μετά το “μπλόκο” στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γειτονικής χώρας, που προκάλεσε πολιτική κρίση και οδήγησε τον Ζόραν Ζάεφ στην παραίτηση και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και την εκλογή της ΝΔ, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση στον ΟΗΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες βολές Γεωργιάδη κατά Κωνσταντοπούλου: «Βγήκα εκτός ορίων, είναι ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει»
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι απάντησε για να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» απέναντι σε χαρακτηρισμούς και αιχμές για την εμφάνιση της της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ΑΤ Εξαρχείων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης