Κόσμος

Προειδοποιεί ο Γάλλος ΥΠΕΞ για τη Λιβύη! “Επιδεινώνουν την κατάσταση” οι συμφωνίες με Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν προειδοποίησε πως η κλιμάκωση στη Λιβύη απειλεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση ανάμεσα σε όλες τις πλευρές στην Λιβύη ώστε να λήξει ο πόλεμος στη χώρα. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών έφθασε στην Τύνιδα προερχόμενος από το Κάιρο, όπου μαζί με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας χαρακτήρισαν άκυρες και κενές περιεχομένου τις συμφωνίες που υπογράφηκαν τον Νοέμβριο ανάμεσα στην Άγκυρα και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.

«Ο κίνδυνος κλιμάκωσης στην Λιβύη απειλεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή του Μάγρεμπ και του Σάχελ», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών μετά την συνάντησή του με τον τυνήσιο πρόεδρο Καΐς Σάγεντ, η χώρα του οποίου έχει κοινά σύνορα με την Λιβύη, τρεις ημέρες μετά την κατάληψη της πόλης της Σύρτης, ανατολικά της Τρίπολης, από τις δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

Ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν επανέλαβε επίσης ότι οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης και την Τουρκία «αφίστανται σκοπίμως του διεθνούς δικαίου και επιδεινώνουν την κατάσταση».

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε για την υποστήριξη των προσπαθειών του απεσταλμένου του ΟΗΕ Γασάν Σαλαμέ για την επίτευξη ειρηνικής λύσης.

Επανέλαβε δε ότι η έξοδος από την κρίση αυτή «απαιτεί ενδολιβυκό διάλογο και μία πολιτική διαδικασία με την στενότερη συμμετοχή των περιφερειακών δυνάμεων, κυρίως των γειτονικών της Λιβύης χωρών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό