Κόσμος

Βόσπορος: Σύγκρουση τουρκικού σκάφος με ρωσικό πλοίο!

Συναγερμός σήμανε στον Βόσπορο, αφού ένα τουρκικό σκάφος συγκρούστηκε με Ρωσικό πλοίο.

Συγκεκριμένα, τρεις άνθρωποι που βρίσκονταν σε τουρκικό αλιευτικό αγνοούνται μετά τη σύγκρουσή του με ένα ρωσικής σημαίας πετρελαιοφόρο στον Βόσπορο, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό λιμενικό.

Η σύγκρουση σημειώθηκε λίγο πριν τα ξημερώματα στην περιοχή Σαριγέρ, βόρεια της Κωνσταντινούπολης.

Το αλιευτικό βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση, όμως διασώστες κατάφεραν να περισυλλέξουν τρεις από τους έξι επιβαίνοντες σε αυτό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων, διευκρίνισε το λιμενικό σε ανακοίνωσή του.

Το ατύχημα αυτό σημειώθηκε την ώρα που μαίνεται αντιπαράθεση στην Τουρκία αναφορικά με τη δημιουργία μιας διώρυγας στην Κωνσταντινούπολη η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο και την οποία επιθυμεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά βρίσκει αντίθετο τον δήμαρχο της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η διώρυγα αυτή θα μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε πόλο έλξης και θα αποφορτίσει τα στενά του Βοσπόρου, μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως.

Περισσότερα από 41.000 πλοία διέσχισαν τα στενά του Βοσπόρου το 2018, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, δηλαδή περισσότερα από 100 ημερησίως.

Οι επικριτές του σχεδίου καταγγέλλουν μία ακόμη «τρέλα» του Ερντογάν που θα βυθίσει ακόμη περισσότερο στο χρέος την Τουρκία και θα ωφελήσει κυρίως τους επιχειρηματίες που πρόσκεινται στον Τούρκο πρόεδρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στην Βραζιλία: Νεκρή η 11χρονη σταρ του Netflix, Milena Brandao - Έπαθε 12 καρδιακές ανακοπές μέσα σε δύο μέρες
Η Μιλένα Μπραντάο απεβίωσε εννέα ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων έντονων συμπτωμάτων πονοκεφάλου. Η είδηση έχει συγκλονίσει τον καλλιτεχνικό χώρο της Βραζιλίας, όπου η μικρή ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα αγαπητή
Η 11χρονη Βαζιλιάνα ηθοποιός, Μιλένα Μπραντάο 3
Πρίγκιπας Λούις: Όλο σκανταλιές στις εκδηλώσεις για το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου – Οι πόζες και το τρολάρισμα στον αδελφό του
Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καταγράφεται η στιγμή που ο Τζορτζ φτιάχνει τα μαλλια του και δευτερόλεπτα αργότερα ο Λούις μιμείται την κίνηση του αδελφού του
Ο πρίγκιπας Λούις με τον πατέρα του, πρίγκιπα Γουίλιαμ