Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό συγκαλεί ο Μητσοτάκης

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό συγκαλεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σάββατο (28.02.2020) στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η σύσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες 

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να τους ενημερώσεις για τις ενέργειες, στις οποίες θα προχωρήσει η Ελλάδα, για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων της. 

Ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την ‘Ανγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ, τον Εμμανουέλ Μακρόν, την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Μπόικο Μπορίσοφ.

Click4more: Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη: Δεν θα δεχθούμε παραβίαση των συνόρων μας

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον πρόεδρο της Γαλλίας, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στην Ελλάδα.

Ενημέρωσε επίσης αναλυτικά τους συνομιλητές του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό μετά τις συγκρούσεις στο Ιντλίμπ και αντήλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
40
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2
Η ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά - «Μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στον Ευαγγελισμό»
«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
Λένα Σαμαρά 24
Γιατί η Λένα Σαμαρά διακομίστηκε από το Σισμανόγλειο στον Ευαγγελισμό - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον πρόωρο θάνατό της
Αποτελεί ερώτημα εάν η άτυχη κοπέλα είχε ιστορικό επιληψίας ή καρδιακής βλάβης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι στιγμής με βεβαιότητα, ποια ήταν η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της κόρης του Αντώνη Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς και η κόρη του Λένα Σαμαρά στην πρεμιέρα της ταινίας «Ευτυχία» 41